Menu Premium

Oculus Rift moet 50-100 miljoen keer verkopen om betekenisvol te zijn

Karen Koch 29/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Enkele maanden geleden werd bekend dat Facebook de Oculus Rift had overgenomen voor het bescheiden bedrag van 2 miljard dollar. Dit nieuws werd natuurlijk onthaald als “het einde van de Oculus” door gamers en de grappen over Virtual Reality Farmville waren overal. Vandaag heeft Zuckerberg meer onthuld over zijn plannen voor de Oculus. Hiervoor moet het apparaatje eerst wel nog zijn weg naar veel, en dan ook véél, huishoudens vinden. De Oculus Rift moet 50-100 miljoen keer verkopen om betekenisvol te zijn, aldus de oprichter van Facebook.

Zuckerberg vertelde dat de Oculus zo veel moet verkopen om betekenisvol te zijn als platform, dus niet per se als gaming gadget. Hij is wel ietwat terughoudend in zijn voorspellingen, de Oculus zal volgens hem namelijk een aantal cycli moeten doorlopen om die magische 50 tot 100 miljoen verkopen te halen. Daarna pas kan zo’n apparaat een eigen ecosysteem ondersteunen en naar mogelijkheden kijken die gaming voorbij gaan.

De Oculus Rift was natuurlijk begonnen als een apparaat dat virtual reality gaming tot een werkelijkheid moest maken. Zuckerberg is ook zeker niet van plan om dit idee te laten varen, maar maakt wel duidelijk dat hij daar niet wil stoppen: “Gamen is slechts het begin. Na games gaan we van Oculus een platform maken voor veel andere soorten ervaringen”. Klinkt spannend.

Of de Oculus echt zo goed gaat verkopen als Zuckerberg hoopt, valt nog te bezien. Er liggen namelijk een behoorlijk aantal andere virtual reality apparaten op de loer. Gaat de Oculus binnen 10 jaar de sales waar Zuckerberg op hoopt halen, of wordt het apparaat toch ingehaald door de competitie?

Oculus Rift moet 50-100 miljoen keer verkopen om betekenisvol te zijn

Oculus Rift moet 50-100 miljoen keer verkopen om betekenisvol te zijn

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch