Menu Premium

Nvidia kondigt tweede Shield tablet aan

Karen Koch 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar kwam Nvidia met hun eerste Shield tablet, een handheld console die op Android draait. Hoewel dit natuurlijk een leuk idee was van het bedrijf dat zich normaal gesproken toelegt op het maken van GPU’s, bleek de Shield toch niet zo erg aan te slaan als dat men had gehoopt. Dankzij de torenhoge kosten om het apparaat aan te schaffen, bleven de meeste mensen er namelijk toch bij uit de buurt, ondanks dat de tablet grafisch fantastische dingen kon doen. Heeft Nvidia geleerd van hun fouten? We zullen er snel genoeg achter komen, want Nvidia kondigt tweede Shield tablet aan.

De Shield tablet zal wederom bestaan uit de tablet en een controller. De tablet bevat natuurlijk killer specs, namelijk een 8-inch full HD scherm, front-facing speakers en een beschermende omslag die ook gebruikt kan worden om de tablet rechtop neer te zetten. Ook belooft Nvidia dat de controller de reactietijd en precisie heeft die voor gamers zo belangrijk is.

Net zoals zijn voorganger biedt ook de Shield 2 de mogelijkheid om via de desktop games te streamen op de tablet. Hierin gaat de Shield 2 ook net een stapje verder: games streamen vanuit de cloud is nu ook mogelijk. Ook naar de rest van de wereld streamen kan nu dankzij een Twitch–integratie waarmee direct gameplay te streamen valt. Dit wordt gecombineerd met Nvdia ShadowPlay, waarmee ook direct gameplay kan worden opgenomen om te bewaren voor later. Als het 8-inch scherm van de Shield te klein blijkt, kan deze ook worden overgezet tot je eigen TV. Lekker bankhangen terwijl je op je TV alles doet wat je met je Shield ook kan. Tot slot zit er bij de Shield 2 tablet ook een stylus voor alle nauwkeurigere werkjes.

Het duurt nog even voor de Nvidia Shield 2 verkrijgbaar zal zijn, maar pre-orders voor het apparaat worden nu al geaccepteerd. Daarbij kan worden gekozen uit verschillende modellen. Of je nou alleen Wi-Fi of Wi-Fi én LTE-verbindingen wilt, of de 16GB of 32GB versie, het is allemaal beschikbaar. Het klinkt allemaal mooi, maar gaat deze tweede Shield tablet het ook echt beter doen dan nummertje één?

Nvidia kondigt tweede Shield tablet aan

Nvidia kondigt tweede Shield tablet aan

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch