Menu Premium

Nintendo Switch NAND geheugen is sneller dan MicroSD en cartridges

Joep Omes 17/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bij de release van een gloednieuwe console is het altijd even afwachten hoe jij het apparaat het beste kunt en wil gaan gebruiken. De Nintendo Switch stelt je voor nog net wat meer keuzes dan de consoles die je al onder je tv hebt staan; neem je ‘m mee? Laat je ‘m in het dock? Zet je ‘m in tabletop modus op tafel, of gebruik je de Switch toch als handheld? Als jij van plant bent om je gloednieuwe console mee te nemen, moeten je games ook met je mee en dus is het belangrijk om te weten hoe je dat het beste kunt doen. Gelukkig hebben de vrienden van Eurogamer een test gedaan en weten we het nu zeker; het Nintendo Switch NAND geheugen is sneller dan MicroSD en cartridges.

Om je games mee te nemen kun je namelijk gebruik maken van de cartridges waar de game op staat, welke een maximale capaciteit van 32 GB hebben. De MicroSD kaarten die worden ondersteund kunnen in theorie tot 2 TB, maar in de praktijk zijn de grootste gangbare kaartjes te verkrijgen tot 256 GB. Het Nintendo Switch NAND geheugen komt in de test verreweg het beste uit de bus. Een game als Zelda: Breath of the Wild biedt natuurlijk meer dan voldoende mogelijkheden om een dergelijke test uit te voeren, aangezien het met zijn grote open wereld tot nu de meeste gigabytes aantikt van alle games op de Switch.

In de test komt de game cartridge altijd als laatste over de finish. Afhankelijk van het gebied wat moet worden geladen zijn dat enkele seconden, of meer, maar de cartridge blijft consistent het langzaamst. De MicroSD kaartjes die zijn getest zijn beide van het type UHS-1, maar wat blijkt; de 16 GB variant is langzamer dan zijn grote broer met 64 GB. De 16 GB is namelijk een SDHC kaart, welke niet boven de 32 GB uit komen. De 64 GB kaart die wordt gebruikt is een SDXC kaart met hogere leessnelheid. Het NAND geheugen van de Switch is dus de grote winnaar, met steeds luttele seconden voorsprong.

Kortom; als jij van plan bent om als een bezetene de hele eShop leeg te trekken, is het goed om te weten dat de games die je het meeste speelt op het interne geheugen van je Switch staan. De rest neem je dan lekker mee op de grootste UHS-1 SD kaart die je kunt vinden. De spookverhalen over dat de Switch je SD kaartjes laat smelten zijn trouwens niet waar. Er was sprake van een misverstand waarbij de gebruiker een defecte SD kaart probeerde te formatteren met zijn Switch. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jij jouw vingerafdruk in het gloeiend hete plastic achter laat!

Zijn jullie al veel onderweg geweest met jullie Switch? Hoe nemen jullie games mee, en hoe zijn jullie van plan dat te doen in de toekomst? Laat het weten in de comments! Oh, en voor de liefhebber; de volledige test van Eurogamer. 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastE3 2018Merch