Menu Premium
Loading...

Nintendo pakt uit voor het 30-jarig bestaan van Zelda

Ridho Hidayat 01/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 1986 verscheen The Legend of Zelda voor de NES, de iconische franchise bestaat dus al 30 jaar! Ter ere van deze verjaardag heeft Nintendo tijdens de Nintendo Direct over de 3DS dus ook flink wat aandacht besteed aan deze franchise. Er zijn heel aankondigingen, want Nintendo pakt uit voor het 30-jarig bestaan van Zelda.

Ten eerste krijgen we een kersverse trailer van de nieuwe DLC voor Hyrule Warriors Legends. Deze uitbreiding staat in het teken van de DS-avonturen uit Phantom Hourglass en Spirit Tracks, zo krijg je onder andere een Toon Zelda-personage en de Sand Wand voor Toon Link.

Verder is The Legend of Zelda: Skyward Sword vanaf vandaag te vinden in de Nintendo eShop voor de Wii U. Vijf jaar geleden kwam de game al uit voor de Wii, maar nu is deze dus ook op de huidige generatie console van Nintendo te vinden.

Ook voor de verzamelaar staat er heel wat moois te wachten. Er zijn namelijk vier nieuwe Amiibo aangekondigd die in het teken staan van het 30-jarig bestaan van Zelda. Zo verschijnt de ouderwetse 8-Bit Link als figurine en daarnaast krijgen we Link uit Ocarina of Time. Bovendien zullen Toon Link en Zelda uit The Wind Waker in één pakket verkrijgbaar zijn. Deze Amiibo hebben ook nog eens een speciale functionaliteit in de aankomende game The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Al met al brengt het 30-jarig bestaan van Zelda heel wat mooie cadeaus met zich mee! Heeft The Legend of Zelda over de jaren een bijzonder plekje in jouw gamer-hart ingenomen? Laat het weten in de comments!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch