Menu Premium

Nintendo NX gaat terug naar het stenen tijdperk!

Sjaak Verbon 26/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo NX gaat weer lekker old school cartridges gebruiken en zal daarnaast ook als handheld gebruikt kunnen worden. Dit hebben meerdere bronnen bevestigd aan Eurogamer.

De Nintendo NX zal een handheld/console worden met controllers die los te koppelen zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om de console onderweg te gebruiken als handheld, in tegenstelling tot de Wii U, de voorganger van de NX. De Nintendo NX kan je ook op een tv aansluiten en als console gebruiken door middel van een dockingstation.

Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om de games digitaal te downloaden. Nintendo heeft tijdens de ontwikkeling overwogen om alle games alleen digitaal uit te brengen, maar daar is het bedrijf van afgestapt. Nintendo houdt een maximum schrijfruimte aan van 32 GB voor de cartrdiges.

De NX zal gaan draaien op Nvidia’s mobiele processor Tegra. Eerder gingen er nog geruchten dat de console misschien op Android zou gaan draaien, maar inmiddels blijkt dat Nintendo aan een eigen OS werkt voor de NX. Doordat de hardware behoorlijk anders is, lijkt backwards compatibility uitgesloten.

De onthulling van de Nintendo NX zal in september plaatsvinden en verschijnt in maart 2017. Wat vind jij ervan dat Nintendo weer cartridges gaat gebruiken? Laat het hieronder weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch