Menu Premium

Nintendo heeft tijdens Q1 een fucking groot verlies gedraaid

Soraya van der Weiden 27/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hoewel het Nintendo allemaal voor de wind lijkt te gaan, heeft het bedrijf in Q1 van het fiscale jaar dik in de min gedraaid. Zo werden er onder andere bijna de helft minder Wii U’s verkocht en de inkomsten uit software liepen terug. Oftewel, Nintendo heeft tijdens Q1 een fucking groot verlies gedraaid! Niet getreurd want er gloort hoop aan de horizon!

Dit is het slechtste kwartaal dat Nintendo draaide sinds 2011. In totaal kwam dit neer op een verlies van €211 miljoen! Dit in tegenstelling tot dezelfde periode vorig jaar, waarin het bedrijf juist een winst binnen harkte van €73 miljoen. Voor het overgrote deel is het verlies dus af te schuiven op de Wii U, waarvan dus de helft minder werd verkocht.

De verkoopcijfers van de 3DS zijn wel redelijk hetzelfde gebleven. Het kan natuurlijk zijn dat iedereen simpelweg al een Wii U heeft staan, helemaal los gaat op de console en als een hamster alle games aan het inslaan is. Helaas laten de cijfers een minder positief verhaal zien. De verkopen van software zijn dan wel minimaal gestegen, maar dit bracht helaas – door kortingen en uitverkopen – geen extra pegels in de portemonnee van Nintendo.

Deze slechte cijfers en de teruglopende aandelen – hoe dit precies zit vertellen Karim en Emiel je hier – geven je het idee dat het helemaal niet zo goed gaat met Nintendo. Gelukkig heeft het fiscale jaar nog drie kwartalen en is Pokémon GO pas gereleased. Of deze game echt het verschil gaat maken in de cijfers, valt nog te bezien, aangezien Nintendo niet de gehele winst krijgt. Wat denk jij, komt Nintendo nog uit deze shit met bijvoorbeeld de NX?

Bron: Gamesindustry

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch