Menu Premium
Loading...

Nintendo gaat retro met de NES Classic Edition in deze trailer

Yannick van Doorn 21/07/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een week geleden keken we allemaal even heel raar op toen Nintendo tussen neus en lippen door de Mini NES Classic Edition aankondigde. Ze hebben sowieso de smaak goed te pakken daar in Japan met de overweldigende populariteit van Pokémon Go erbij opgeteld. Nintendo gaat retro met de NES Classic Edition in deze trailer die vandaag verschenen is.

Het was 14 juli 2016 en iedereen liep buiten Pokémon Go te spelen tot daar ergens een tweet werd opgepikt waarin de mini NES Classic Edition inclusief 30 games werd aangekondigd voor later dit jaar. In de volgende trailer zien we de gedaanteverandering die deze nieuwe NES ten opzichte van zijn antieke broertje gekregen heeft. De naam mini NES komt uiteraard niet uit de lucht vallen en dat betekent vanzelfsprekend dat we met een kleiner kastje te maken krijgen. Naast het uiterlijke vertoon verandert er echter weinig, want ook deze versie van de NES laat jou je favoriete games van toentertijd herbeleven. 30 games die variëren van Zelda tot Super Mario Bros. en van Metroid tot Donkey Kong. Het wordt een en al nostalgie voor degenen die de eerste versie van de NES ook al in handen gehad hebben.

De mini NES Classic Edition verschijnt op 11 november van dit jaar op de markt. Of je nou nostalgische herinneringen hebt aan de NES of dat je veel later geboren bent en er eigenlijk niks vanaf weet, de NES is in ieder geval een van de redenen waardoor games zijn zoals ze nu zijn. We zijn benieuwd naar de populariteit van deze nieuwe versie. Wat zal voor jou de reden kunnen zijn om de mini NES Classic Edition aan te schaffen?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch