Menu Premium

Nieuwe Overwatch hero Orisa is live op de PTR

Jeroen Wiersma 06/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dit betreft nieuws van voor het weekend, maar mocht je het nog niet hebben meegekregen, Overwatch krijgt z’n 24e speelbare personage. De nieuwe Overwatch hero Orisa is live op de PTR en zal binnenkort voor iedereen speelbaar zijn.

Orisa heeft haar bestaan te danken aan de geniale, 11-jarige, Efi Oladele. Deze jonge meid heeft Orisa in elkaar gesleuteld met behulp van scraps van de OR15 defense bots van de stad Numbani, die toch maar een beetje lagen te roesten. Kijk vooral ook even naar haar origin story als je meer over haar achtergrond wil weten.

Qua uitrusting heeft Orisa ten eerste de Fusion Driver. Een gun waar je de tegenstander flink mee onder vuur kunt nemen, met een bijpassende clip size en goede range. Het vuren beperkt wel haar mobiliteit. Ten tweede heeft Orisa de Fortify ability, waarmee ze tijdelijk minder schade krijgt en waardoor crowd control effecten geen effect op haar hebben. Ten derde kan ze een graviton charge lanceren, die ze op gewenst moment kan detoneren, waardoor vijanden kort naar de punt van explosie worden getrokken. Ten vierde kan Orisa een protective barrier neergooien op een gewenste locatie om haarzelf of vrienden te beschermen. Ten slotte is de ultimate van Orisa de Supercharger. Deze kun je neergooien om alle allies in het zicht van de Supercharger een flinke damage boost te geven. Let er wel op dat deze net als de teleporter van Symmetra vernietigd kan worden!

Orisa vervult duidelijk een tank rol en de gedachte van de ontwikkelaar was om vooral een alternatief te creëren voor de rol die Reinhardt op dit moment speelt. Zelf noemen ze dit een anchor tank. Een tank die dus werkt als een soort anker waar teamleden zich goed omheen kunnen positioneren. Wat vindt jij zo op het eerste gezicht van Orisa? Game Director Jeff Kaplan laat weten dat ze haar zullen blijven tweaken om een goede balans te vinden. De verwachting van de meesten is dat Orisa ergens volgende week voor iedereen speelbaar zal zijn.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch