Menu Premium

Nieuwe IP van Firaxis Games is mogelijk Civilization: Beyond Earth

Gamekings Redactie 12/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: Alle informatie die wij vanmiddag wisten te melden, klopt als een bus. De nieuwe game die 2K Games rond 17:30 zou aankondigen is Civilization: Beyond Earth en is de spirituele opvolger van Alpha Centuari. In de herfst van dit jaar komt de game naar de PC. Als de game tegen die tijd verschijnt, zitten er Relics in de game en start je de game op een alien-wereld. Daarnaast kun je steden die je hebt gebouwd niet alleen uitbreiden op dezelfde planeet, maar ook op andere planeten. Daarnaast kun je de diplomaat in deze game al uithangen vanaf de eerste minuut dat je de game speelt.

Geruchten en roddels horen we de hele dag door en vaak is het niet al te interessant wat we horen. Eens in de zoveel tijd komt er nieuws voorbij wat wel de moeite waard is en dat is ook nu het geval. De nieuwe IP van Firaxis Games is mogelijk Civilization: Beyond Earth. Dat dit gerucht nu naar buiten komt is niet zo gek, want vanmiddag om 17:30 kondigt Firaxis een nieuwe game aan op de PAX East in Boston.

Om nog even je geheugen op te frissen, Firaxis Games is voornamelijk bekend van alle Sid Meier’s games, XCOM: Enemy Unknown en XCOM: Enemy Within. Ook deze mogelijk nieuwe game lijkt dezelfde kant op te gaan als de voorgaande titels van deze ontwikkelaar. In de nieuwe game begin je, volgens een vertaling van een gelekte preview tekst, op een buitenaardse planeet en net als in andere titels van Firaxis moet je vanaf hier steden bouwen, legers trainen en de vijand een enkeltje dood en verderf sturen. Dit gebeurt allemaal in de vorm van een turn-based strategy-game, wat we gewend zijn van Firaxis. Het grote doel van de game is om zo snel mogelijk terug te keren naar de aarde en alle vluchtelingen met je mee te nemen. Dit is natuurlijk een behoorlijke uitdaging, je zult dus sterke legers moeten bouwen voor dit uiteindelijk lukt. Eerdere games van Sid Meier waren redelijk populair onder de gamers en naar verwachting zal ook deze nieuwe game voldoen aan het niveau dat we gewend zijn.

Vanmiddag om 17:30, onze tijd, weten we pas wat er daadwerkelijk echt komen gaat. Wordt het Civilization: Beyond Earth, of krijgt het beestje toch een iets andere naam? Eigenlijk maakt het niet uit, feit is dat er een nieuwe Firaxis-game aan zit te komen en dat is natuurlijk altijd goed nieuws. Naar alle waarschijnlijkheid zal de game alleen uitkomen voor op de PC en kunnen we hem waarschijnlijk al deze herfst verwachten. Vanmiddag horen we officieel of deze gelekte info en screenshots kloppen.

Nieuwe IP van Firaxis Games is mogelijk Civilization: Beyond Earth

Nieuwe IP van Firaxis Games is mogelijk Civilization: Beyond Earth

Nieuwe IP van Firaxis Games is mogelijk Civilization: Beyond Earth

Nieuwe IP van Firaxis Games is mogelijk Civilization: Beyond Earth

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch