Menu Premium

Nieuwe Nintendo Switch details duiken op

Erwin Prins 27/10/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag maakte Nintendo bekend dat er op 13 januari een ‘live streamed event’ gaat plaatsvinden welke helemaal in het teken staat van de vorige week onthulde Nintendo Switch. Hierin zal het Japanse bedrijf naar verwachting antwoord gaan geven op de meest prangende vragen. Eén daarvan, met betrekking tot het scherm, lijken we deels van het lijstje te kunnen halen.

Meerdere bronnen, welke eerder juiste informatie hadden omtrent de Switch, hebben aan Eurogamer laten weten dat de console een on-to-go scherm van 6.2 inch krijgt met een resolutie van 720p. Ook heeft Nintendo het scherm voorzien van een touchscreen met multitouch, welke dezelfde 10-point functionaliteit biedt zoals we die kennen van de meeste hedendaagse smartphones. Het is voor het eerst dat Nintendo dit toepast in een device. Zowel op de Wii U als op de 3DS schitterde de feature nog door afwezigheid.

In navolging van deze nieuwe Nintendo Switch details zal er in de loop van het event op 13 januari vast nog meer bekend worden via de onofficiële kanalen. Wat te denken van de games line-up bijvoorbeeld, waarvan we reeds kort Skyrim, een nieuwe 3D Mario en een nieuwe Mario Kart voorbij zagen komen in de reveal trailer. Nog twee en halve maand, dan weten we écht meer over de console die ons in maart gaat verwelkomen.

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch