Menu Premium

Nieuwe details onthuld van Devil’s Third

Franky Mangal 25/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Devil’s Third was één van de games die voor een grote schok zorgde bij fans. Waar de game eerst in ontwikkeling was voor de Xbox 360 en PlayStation 3, werd op de E3 2014 bekend dat de game nu exclusief voor de Wii U gaat verschijnen. Ontwikkelaar Tomonobu Itagaki heeft nu nieuwe details onthuld van Devil’s Third, nadat we sinds juni niets meer vernamen van de game.

In een interview met Famitsu heeft de ontwikkelaar meer losgelaten over het verhaal, de diverse spelmodi en de samenwerking met Nintendo. Itagaki staat bekend om de volwassen thema’s in zijn games en velen dachten dat Nintendo hem hierin juist zou beperken, maar het tegendeel blijkt waar. “Ik heb nauw samengewerkt met meneer Hitoshi Yamakami van Nintendo en op een gegeven moment vroeg hij me waarom ik niet meer van het onderscheidende vermogen van Valhalla naar voren liet komen in de game. Toen ik hem vroeg of dit echt oké was, zei hij: “Natuurlijk, waarom zou je anders zo’n game maken? Bij Nintendo maken we de games niet zoals we doen omdat dat de Nintendo-manier is, maar omdat we kijken naar wat een game is en wat de spelers precies willen.”

In het interview vertelt hij ook meer over de gameplay van Devil’s Third. “Het is geen simpele shooter. De game speelt zich af in Noord-Amerika en je neemt als speler deel aan de Noord-Amerikaanse campagne om te overleven. Je begint hierbij als burger waarbij je slecht simpele wapens tot je beschikking hebt, zoals stalen pijpen en normale pistolen. Overal om je heen vinden opstanden plaats en je kunt er dus voor kiezen om het pad te bewandelen van een eenzame huurling of juist zelf een rebellengroep of gewapende organisatie te vormen. Het wordt dus een gigantische shooter waarin duizenden spelers zullen proberen de macht te grijpen over het Noord-Amerikaanse grondgebied.”
In de online modus kun je het met zestien man tegen elkaar opnemen. Naast de standaard mogelijkheden zitten er ook opties in als het verzamelen van kippen en sportactiviteiten die je online kunt doen.

Met Itagaki’s eerdere repertoire in het achterhoofd, waarop titels als Dead or Alive en Ninja Gaiden prijken, lijkt Devil’s Third in goede handen. De Wii U bezitters hebben in elk geval een exclusieve titel om reikhalzend naar uit te kijken.

Nieuwe details onthuld van Devil's Third

Nieuwe details onthuld van Devil’s Third

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch