Menu Premium

Next-gen GTA V verschijnt op 14 november volgens Rockstar-distributeur

Gamekings Redactie 01/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig jaar konden we opnieuw beginnen met het verkennen van het virtuele Los Santos op de Xbox 360 en de PlayStation 3. Meteen werd er geschreeuwd, gejankt en geklaagd dat de game ook op de nieuwe generatie consoles uit moest komen. Nu, ruim een jaar later, lijkt het er op dat we eindelijk een datum hebben voor deze game, want de next-gen GTA V verschijnt op 14 november volgens Rockstar-distributeur Gem.

Update: Ondertussen lijkt het er op dat de datum is terug veranderd naar ‘TBC’. Zou dit dan een beroemde ‘slip of the finger’ zijn, of hebben we hier toch te maken met een stiekeme bewuste actie? Hopelijk komen we er binnenkort achter.

Vaak wordt er geroepen dat nieuws van webwinkels – wat releasedata betreft – geen nieuws is. Hoe vaak hebben we wel niet in de comments gelezen: “Achjoh een webwinkel, die vullen zomaar wat in om het systeem op orde te houden.” Alhoewel hier zeker een kern van waarheid in zit, zit de vork in dit geval iets anders op de steel. Het is namelijk de Britse Rockstar-distributeur die hun data even geüpdate hebben. De importeur Exertis Gem vertoont al Rockstar’s producten op hun website en daar staat ook GTA V voor de PlayStation 4, Xbox One en PC tussen. Tijden achtereen stond bij de datum aangegeven “to be confirmed”, maar nu lijkt de kogel door de kerk en is er een datum ingevuld van 14 november. Deze informatie is dus iets andere koek dan de webshop die wordt gerund op het zolderkamertje van je buurman. Dichter bij het vuur kom je haast niet. Alleen een officieel bericht van Rockstar zou dit kunnen ontkrachten, maar die zwijgen momenteel als het graf.

Het is voor iedereen te hopen dat deze datum klopt en dat Exertis Gem ons niet loopt te trollen. Vooralsnog is er geen aanwijzing of deze datum klopt of niet. In ieder geval is het een zeer mooi vooruitzicht!

nieuws_20140901Rockstar1

Next-gen GTA V verschijnt op 14 november volgens Rockstar-distributeur

Next-gen GTA V verschijnt op 14 november volgens Rockstar-distributeur

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch