Menu Premium

Naughty Dog bekijkt de opties voor een tweede The Last of Us

Karen Koch 21/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vond je de singleplayer van The Last of Us te snel voorbij gaan? Wilde je juist net die paar extra uurtjes in de wereld van Joel en Ellie doorbrengen? Vele fans wilden direct nadat ze The Last of Us hadden uitgespeeld al meer. Mocht je ook tot deze schare fans zijn van The Last of Us behoren en snakken naar meer atmosfeer, actie en clickers, dan hebben we goed nieuws. Naughty Dog bekijkt de opties voor een tweede The Last of Us!

Naughty Dog heeft namelijk gezegd dat ze het een schande vinden om niet naar een sequel van het verhaal te kijken. Dit zou voor zowel voor de fans als voor de ontwikkelaar onacceptabel zijn. Naughty Dog legt uit dat ze proberen om al hun games zo te maken dat het losse verhalen zijn, die niet per se een prequel of sequel behoeven. Toch betekent dit niet dat ze eigenlijk niet aan genummerde games willen doen – Uncharted krijgt volgend jaar namelijk al deeltje vier. Ze kiezen voor op zichzelf staande verhalen zodat ze hun producten niet uitmelken. De ontwikkelaar houdt namelijk wel nauwlettend in de gaten hoe het publiek reageert en of ze nieuwe, andere verhalen in deze werelden kunnen plaatsen. Of ze ook daadwerkelijk nog een nieuw verhaal in de wereld van The Last of Us kunnen plaatsen, ligt aan het enthousiasme van de werknemers van Naughty Dog. Ze overleggen altijd met alle belangrijke medewerkers of zij nog toekomst zien in een tweede (of derde, of vierde) deel van een game.

Naughty Dog heeft vandaag toegegeven dat ze in de beginfase van deze gesprekken zitten. Ze zijn nu onderling aan het praten over ideeën en mogelijkheden die nog niet zijn aangekaart in The Last of Us. Of dit ook daadwerkelijk tot een vervolg leidt is nog maar de vraag, een discussie is namelijk geen garantie. Als er dan toch een tweede deel van The Last of Us aankomt, mogen we daar nog wel even op wachten. De ontwikkelaar heeft eerst nog een aantal andere projecten op zijn lijstje staan, zoals Uncharted 4: A Thief’s End.

The Last of Us is te krijgen op de PlayStation 3. Vanaf 1 augustus zal deze game ook beschikbaar zijn op de PlayStation 4 in een mooie, nieuwe Remastered-editie. Deze versie zal overigens zo’n 50GB aan ruimte in gaan nemen op de PlayStation 4, best een grote game dus.

Naughty Dog bekijkt de opties voor een tweede The Last of Us

Naughty Dog bekijkt de opties voor een tweede The Last of Us

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch