Menu Premium
Loading...

Microsoft legt uit wat Windows 10 Game Mode precies doet

Richard den Toom 26/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft legt in een nieuwe video meer uit over een belangrijke feature van de aankomende Creators Update. Voor gamers is het waarschijnlijk de belangrijkste feature, want het gaat hier over Windows 10 Game Mode.

Het doel van Game Mode is simpel: ervoor zorgen dat de PC-hardware maximaal wordt benut voor gaming. Game Mode moet gaan zorgen voor een kwalitatief hoogstaande en meer consistente game-ervaring. De update is op dit moment beschikbaar voor leden van het Windows Insider-programma en gaat op een later tijdstip naar de rest van de wereld komen. Zowel Win32- als UWP-games zullen baat hebben bij Game Mode, maar het zal vooral de laatste groep zijn die het meest zal gaan profiteren. Een aantal games zal Game Mode automatisch inschakelen, bij een deel zal je dat zelf handmatig moeten doen.

Microsoft is nog niet al te diep in detail getreden over wat Game Mode precies hardwarematig allemaal gaat doen, maar Game Mode gaat er in ieder geval voor zorgen dat de hardware tijdens het gamen niet afgeleid wordt door andere applicaties die in de achtergrond CPU- en GPU-kracht opeisen. Check vooral dit interview met een medewerker van Microsoft die aan Game Mode werkt voor meer en diepgaandere informatie.

Denken jullie dat Game Mode een waardevolle toevoeging gaat zijn aan PC-gaming? Laat het weten in de comments!

Bron: VG24/7 & Rockpapershotgun

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch