Menu Premium

Microsoft legt ontbreken van split-screen in Halo 5 uit

Jeroen Wiersma 30/06/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eén van de games die je het snelst met Microsoft verbindt en onlosmakelijk verbonden is met Xbox, is natuurlijk Halo. Eind dit jaar kunnen bezitters van een Xbox One beginnen aan deeltje vijf, maar dat gaan ze niet in split-screen doen. Microsoft heeft het ontbreken van split-screen in Halo 5 uitgelegd.

Het nieuws dat split-screen uit elk deel van de game is verwijderd, zal niet iedereen bevallen. Het komt voor sommigen extra hard aan, omdat het hoofd van 343 Industries, de ontwikkelaar van Halo 5: Guardians, eerder had aangegeven dat het plan 2-player split-screen was, als het verwachte 4-player split-screen niet tot stand zou komen. De reden dat toch besloten is split-screen volledig te schrappen, is dat de studio de fans de beste Halo-ervaring willen bieden tot op heden. Op deze manier kunnen ze de 60 fps garanderen en wordt het gameplay design niet in gevaar gebracht, aldus een woordvoerder.

Ook native LAN-ondersteuning is geheel afwezig in Halo 5: Guardians. Vooralsnog is er wel de verwachting dat er een LAN workaround mogelijk is, zoals in Halo: The Master Chief Collection. Op 27 oktober komt Halo 5 exclusief uit op de Xbox One. Is het ontbreken van split-screen voor jou een teleurstelling, of ben je juist blij dat 343 de focus legt op performance?

Bron: GamesRadar

Microsoft legt ontbreken van split-screen in Halo 5 uit

Microsoft legt ontbreken van split-screen in Halo 5 uit

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch