Menu Premium

Microsoft kondigt Xbox One Elite bundel aan

Andor Joosten 31/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor de mensen die nog geen Xbox One hebben en voor hen die een upgrade willen, heeft Microsoft wellicht een interessante optie. Het bedrijf kondigt namelijk de Elite bundel aan, die de nieuwe Xbox One – inclusief wireless Elite controller – combineert met een Solid State Hybrid Drive van 1 Terabyte. Deze nieuwe harde schijf zal volgens Microsoft een merkbaar verschil maken in de performance van de console.

Een Solid State Hybrid Drive is in principe een combinatie van een Solid State Drive en een Hard Disk Drive, waardoor er veel bestanden kunnen worden opgeslagen op de HDD, terwijl de meest gebruikte bestanden op de SSD komen te staan. Dit zou de laadtijden moeten verminderen en de console 20% sneller uit energy saving mode moeten halen. Ook kunnen games potentieel sneller worden geïnstalleerd, wat zeker een verbetering genoemd mag worden.

De Xbox Elite controller, naamgever van de bundel, is op vele manieren aan te passen. Van de nieuwe paddles tot aan het configureren hoe gevoelig je triggers zijn, de Xbox Elite controller biedt vele mogelijkheden. Er is echter nog steeds geen informatie over welke onderdelen er bij de controller geleverd zullen worden, en of deze ook apart verkocht zullen worden. Hier zal Microsoft ongetwijfeld meer over vertellen in de toekomst.

De wereldwijde release van de Elite bundel is op 3 november, al is er over de beschikbaarheid in Europa nog niets concreets bekend. In de Verenigde Staten zal de console sowieso maar op twee manieren te koop zijn: namelijk bij GameStop en via de officiële Microsoft site. Hoe wij Hollanders precies aan de bundel moeten komen is dus nog even afwachten.

Bron: Xbox Wire

Microsoft kondigt Xbox One Elite bundel aan

Microsoft kondigt Xbox One Elite bundel aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch