Menu Premium

Microsoft kondigt Windows Holographic aan

Karen Koch 21/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Heb je altijd al in je woonkamer Minecraft willen spelen? Nee, niet op de bank met je laptop op schoot of op de tv via je console, maar via een hologram op je muren. Is je antwoord hierop ja? Dan heb je geluk, want Microsoft kondigt de Windows Holographic technologie aan.

Een paar jaar terug liet Microsoft de IllumiRoom al zien, dit zou ook de game-ervaring moeten verbeteren. De hologrammen in de woonkamer lijkt hier een verbeterde, uitgebreidere versie van te zijn.  De Windows Holographic technologie zal draaien door middel van de HoloLens. Dit zal de eerste holografische computer zijn en zal beschikbaar worden gemaakt binnen de levensspan van Windows 10. De voordelen van het apparaat? Het is een volledig draadloos apparaat waarvoor je geen extra PC of camera nodig zal hebben.

In het promotiefilmpje voor de HoloLens waren genoeg verschillende mogelijkheden te zien, waaronder dus ook opties voor het gamen. Minecraft komt een stuk dichterbij, maar ook ontwerpers zullen in hun woonkamer volledige motoren of ruimteschepen kunnen bouwen. Het apparaat ziet er niet subtiel uit, maar als je je woonkamer op kan blazen met een Creeper, maakt dat dan echt nog uit?

Microsoft kondigt Windows HoloLens aan

Microsoft kondigt Windows HoloLens aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch