Menu Premium

Microsoft is mogelijk bezig met overname van AMD

Mark Bischoff 30/06/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft zou het bedrijf Advanced Micro Devices, beter bekend als AMD, benaderd hebben voor een mogelijke overname. Volgens hardware website Kitguru zouden de eerste gesprekken al een aantal maanden geleden hebben plaatsgevonden. Specifieke details hierover zijn echter nog niet bekend.

De waarde van AMD wordt geschat op ongeveer $1.81 miljard, een bedrag dat Microsoft zich dus makkelijk zou kunnen veroorloven met een reserve budget van $95.3 miljard. AMD is o.a. bekend van het produceren van GPU’s, processors en, misschien nog wel interessanter, chips die in de Xbox One en de PlayStation 4 worden gebruikt. Dit laatste zou voor Microsoft, mocht de overname doorgaan, interessant kunnen worden omdat het ze dan een hoop geld zou besparen. Zowel Microsoft als Sony betalen AMD namelijk $100 voor elke console die geproduceerd wordt. Zo zou Microsoft dus ook nog geld gaan verdienen bij elke PlayStation 4 die over de toonbank gaat.

Microsoft is echter niet de enige kaper op de kust. Ook Samsung wordt genoemd als een van de mogelijke kandidaten om het hardware bedrijf over te nemen. Het is voorlopig dus nog even afwachten wie uiteindelijk AMD gaat inlijven.

Bron: Kitguru – via VG24/7

Microsoft is mogelijk bezig met overname van AMD

Microsoft is mogelijk bezig met overname van AMD

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch