Menu Premium

Microsoft introduceert Xbox Live devkit voor eSports-evenementen

Ridho Hidayat 16/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Competitieve gamers opgelet! Microsoft gaat ondersteuning bieden om eSports een flinke duw in de rug te geven. In samenwerking met de Electronic Sports League – ESL – komt er een Xbox Live devkit waarmee ontwikkelaars en uitgevers eenvoudiger een eSports toernooi kunnen opzetten.

Deze devkit beperkt zich niet alleen tot Xbox Live, want ook op Windows 10 computers kan er gebruik van worden gemaakt. Er komt zelfs de mogelijkheid om cross-platform toernooien op te zetten tussen Xbox en PC.

De samenwerking tussen Microsoft en de ESL moet de toegang tot live toernooien voor ontwikkelaars en uitgevers versoepelen. Ook de logistieke kant die bij zulke toernooien komt kijken, wordt makkelijker om mee om te gaan. Naar alle waarschijnlijkheid zal het aanbod van eSports dus flink stijgen.

Sta jij al te popelen om jouw game-vaardigheden op de proef te stellen? Denk jij dat een carrière in de eSports voor jou is weggelegd? Of ga je liever als toeschouwer door het leven? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Microsoft introduceert Xbox Live Devkit voor eSports-evenementen

Microsoft introduceert Xbox Live Devkit voor eSports-evenementen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch