Menu Premium

Microsoft gaat mogelijk meer doen met Xbox Live Avatars op de Xbox One

Angelique Grift 02/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De avatars van Xbox live zijn op dit moment weggestopt in een hoekje van de Xbox One, maar Alberto Penello hintte dat Microsoft mogelijk meer gaat doen met Xbox Live Avatars op de Xbox One. Het team van Penello is zich nu bewust van de populariteit van de avatars en hij liet vallen dat ideeën voor aanvullende functies op de planning staan.

Op dit moment is het mogelijk om een foto te maken van je avatar en deze te gebruiken voor je Xbox One profiel, maar de geanimeerde avatars zoals je die kent van de Xbox 360 zijn compleet verdwenen. Wat de reden voor deze keuze was, is niet duidelijk. Misschien is het technisch niet haalbaar of past een bewegende poppetje niet bij de home screen van de Xbox One gezien deze lay-out te vergelijken is met de indeling van apps op een smartphone.

Microsoft had met het verminderen van de aanwezigheid van de avatar niet door hoe populair ze waren, totdat Penello werd gevraagd waar de avatars waren gebleven. Hij wil zeker de avatars een kans geven wanneer er een grote vraag naar is. Penello vertelt dat, nu hij en zijn team op de hoogte zijn van de populariteit, er nieuwe opties voor de avatars op de “lijst” staan.

Wanneer de vernieuwde avatars hun rentree zullen maken op de Xbox One, is nog niet bekend. Wel zal er ergens deze maand een systeem-update zijn voor deze current-gen console.

Microsoft gaat mogelijk meer doen met Xbox Live Avatars op de Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch