Menu Premium
Loading...

Microsoft bevestigt overname Minecraft-ontwikkelaar Mojang

Karim Shehata 15/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorige week gingen er al talloze geruchten over de mogelijke overname van Mojang door Microsoft. Waar geruchten soms bij geruchten blijven, werden deze steeds hardnekkiger en in het weekend werd er zelfs beweerd dat Microsoft vandaag zou aankondigen dat de Minecraft-ontwikkelaar wordt overgenomen door het Amerikaanse miljardenbedrijf. Alles bleek waar te zijn, want Mojang gaat onder de vlag van Microsoft verder met Minecraft.

De studio is door Microsoft overgenomen voor zo’n 2,5 miljard dollar, wat neerkomt op een slorige 1,94 miljard euro. De Xbox-maker trekt dus flink de portemonnee voor Mojang en Minecraft, en ziet dus erg veel potentie in de studio en de game zelf. De overname betekent overigens niet dat Microsoft de hele Minecraft IP exclusief opsluit binnen de Xbox-platformen, want de game blijft beschikbaar op de PlayStation 3, PlayStation 4, PC, iOS en Android. Sterker nog, al deze platformen blijven van updates voorzien worden volgens Microsoft.

Deze overname betekent overigens dat Notch, Carl en Jakob – de oprichters van Mojang – gaan vertrekken bij de studio. De druk om Minecraft draaiende te houden werd te groot bij de mannen, simpelweg omdat het eigenlijk niet de bedoeling was dat dit project zo groot zou gaan worden. Daarnaast hadden ze door de stormachtige ontwikkeling van Minecraft geen tijd meer om andere creatieve ideeën naar de tekentafel te brengen. Microsoft moet de studio dus zelf draaiende gaan houden met de medewerkers die de studio nu nog kent. Deze drie toch wel legendarische ontwikkelaars binnen de game-industrie gaan aan een ander project werken, iets wat totaal los staat van Minecraft. De innovatie voor de immense virtuele blokkendoos moet vanaf nu dus komen uit de andere medewerkers van Mojang of Microsoft zelf.

Microsoft bevestigt overname Minecraft-ontwikkelaar Mojang

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch