Menu Premium

Metal Slug 3 komt naar de PlayStation-platformen

Gamekings Redactie 28/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je dacht dat we klaar waren met het heruitbrengen van oude games op nieuwe consoles, dan zit je er flink naast, want Metal Slug 3 komt naar de PlayStation-platformen. Van de klassieke ‘run-and-gun’ games die ooit als eerste in 1996 nog op de NeoGeo uitkwam, zal het derde deel uit de serie deze winter speelbaar zijn op de PlayStation 3, 4 en PlayStation Vita. Natuurlijk is dit wel wat anders dan een HD-remake van een game die nog maar kort geleden op de markt kwam. Metal Slug 3 kwam ooit in 2000 op de markt en is sindsdien vanwege z’n populariteit al op veel andere platformen verschenen, zoals Xbox Live Arcade en de bekende mobiele platformen.

Ontwikkelaar SNK belooft om samen met Sony een optimale conversie van de NeoGeo-game te verwezenlijken, en daarnaast te zorgen voor een online functionaliteit. Wat dat precies inhoudt, blijft nog even onduidelijk. Multiplayer lijkt voor een game zoals Metal Slug niet erg realistisch, dus waarschijnlijk moeten we denken aan co-op, zoals de originele game die ook al had, en online ranglijsten of misschien manieren om vrienden uit te dagen jouw score te verbeteren.

In Metal Slug 3 spelen we als Marco Rossi en Tarma Roving, twee leden van de Peregrine Falcon Strike Force, die het opnemen tegen de duivelse General Mordern en zijn bondgenoten. Later in de game worden ze bijgestaan door special ops Eri Kasamoto en Fiolina Germi. In dit derde deel is Mordern verslagen en is er al jaren niets meer van hem vernomen. De Falcon Strike Force moet er op uit om de laatste brandhaarden van zijn alliantie te vernietigen, en te bevestigen dat Mordern echt dood is.

Metal Slug 3 komt naar de PlayStation-platformen

Metal Slug 3 komt naar de PlayStation-platformen

Zoals elke console kan ook de PlayStation 4 natuurlijk niet zonder een paar arcade titels die leuk zijn om tussendoor te spelen, als je even geen zin hebt in een grote blockbuster game. Maar met alle platformen waarop de game inmiddels sinds 2000 is verschenen is de kans groot dat je ondertussen deze game al eens gedaan hebt. Is Metal Slug 3 een aanwinst voor PlayStation bezitters, of zie je liever dat Sony tijd en moeite steekt in nieuwe games?

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch