Menu Premium

Launch van Hyrule Warriors spekt de Wii U verkoopcijfers in Japan

Karen Koch 20/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De juiste game kan een console verkopen. Dat is de afgelopen week wel duidelijk geworden in Japan, want daar is Hyrule Warriors net uitgekomen. Dit heeft Nintendo gemerkt, want ook de verkoopcijfers van de Wii U namen toe in de aanloop naar en de dagen sinds de release. Kortom, de launch van Hyrule Warriors spekt de Wii U verkoopcijfers in Japan.

Hyrule Warriors is natuurlijk een samenwerking tussen twee enorme franchises in Japan. De karakters uit de The Legend of Zelda-franchise worden gecombineerd met de gameplay van de Dynasty Warriors-games. Tel dit bij elkaar op en je hebt een kaskraker in huis. De game kwam pas op 14 augustus uit in Japan. Toch heeft de game in deze korte tijd al flink weten te verkopen. Volgens de cijfers zijn er namelijk in de week die eindigde op 17 augustus bijna 79,000 exemplaren van Hyrule Warriors verkocht. Hiermee staat de nieuwe release mooi op een tweede plek in de ranglijst van Famitsu voor deze periode.

Hyrule Warriors heeft niet alleen als game goed weten te verkopen, maar heeft ook Japanners ertoe weten te bewegen om toch een Wii U aan te schaffen. De console ging in dezelfde tijdsperiode bijna 18,000 keer over de toonbank. Ter vergelijking, de PlayStation 4 haalde net de 6,300 verkopen in die week.

Of Hyrule Warriors ook in de rest van de wereld ervoor zal zorgen dat de console gaat verkopen, valt nog te bezien. Vanaf 19 september zal dit echter duidelijk worden, want dan komt de game in Europa uit. Hyrule Warriors zal exclusief op de Wii U te spelen zijn.

Launch van Hyrule Warriors spekt de Wii U verkoopcijfers in Japan

Launch van Hyrule Warriors spekt de Wii U verkoopcijfers in Japan

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch