Menu Premium
Loading...

Gamekings Extra: JJ over de problemen van Mass Effect Andromeda

Google Plus Jan Johan Belderok
Daniel Vogt 17/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

JJ heeft een aantal hilarische video`s van Mass Effect Andromeda op internet langs zien komen. Sommige animaties uit die game lopen niet helemaal zoals ze moeten lopen, dus het internet is natuurlijk weer aan de haal gegaan met de hilarische stukjes gameplay. Wat is hier aan de hand en had BioWare dit kunnen voorkomen? JJ vertelt het je in deze Gamekings Extra!

Loading...
 • Michael

  Ik heb mijn 10 uur er al op zitten. Ondanks de rare facial animations, vind ik het (tot nu toe) gewoon een heerlijke game. Genieten om weer in het Mass Effect universum rond te lopen.

 • deadstroke030

  ea/bioware heeft zich met de demo nu het risco genomen dat mensen het niet gaan kopen omdat het nog veel dingen niet goed zijn we hebben het nu zelf 10 uur kunnen proberen
  ik heb hem nu voor me ps4 besteld inplaats van me pc omdat ie daar mooi er op zal zijn dan nu op me pc
  JJ gaat er iemand op de redactie het nog proberen

  • JJ

   Iedereen is hier nog steeds net zo syked over de game

   • deadstroke030

    nice maar bioware en ea schieten zich nu wel in de vingers met deze demo ze zullen misschien straks minder gaan verkopen dan ze eerst dachten

   • Joost

    Psyched*

 • PeterJZ

  Gaan alle ME fans de game echt halen? Ik (als ME fan) voorlopig niet namelijk. Ik wacht wel tot een weekje na de release en kijk dan nog eens.

  Komt overigens niet uitsluitend door de bugs e.d., maar ook door wat Bioware de laatste tijd van zich heeft laten zien (DA2 en DA:I in combinatie met de gameplay beelden enz.).
  Als eigenaar van zo’n beetje alle Bioware games, hebben ze mij dit maal niet enthousiast weten te krijgen.

  • Thegladoss

   Dat is sowieso altijd slim om te doen bij de meeste games. Nooit pre-orderen en altijd (consumenten) recensies afwachten. Het beste is nog om ook de hele “honeymoon period” af te wachten. Een DA2 en DA:I kregen in eerste instantie bijvoorbeeld ook lovende recensies, maar naderhand was bijna iedereen het er wel over eens dat die games gigantisch waren overgewaardeerd.

  • Michael

   Ik heb 3,99 gedokt om 10 uur te spelen. Die 10 uur heeft me toch overtuigd om de game te kopen op de 23e.

 • Thegladoss

  Ik snap het probleem niet. Dit is de final build van de game (er komt geen day 1 patch meer), dit is hoe hij in de winkels gaat liggen. Als die game dan kapot is dan is dat hun eigen schuld, dan hadden ze dat moeten fixen. Het is ook niet zo alsof de previews vanuit de media niet negatief zijn. Integendeel, de previews schrijven de game ook gewoon helemaal kapot en dan gaat het niet enkel om de animaties:

  Rockpapershotgun: “What I’ve seen so far is some decent enough combat (but nothing beyond what you’d expect in a third person shooter), and some of the most dreadful writing. I cannot emphasise enough how poor it’s been.”, “Side quests feel like something from a 2004 Korean MMO. Just complete nothingness.”, “It’s mindblowing how dreadful the planet scanning system is.”

  Pcgamer: “Seriously, many of the systems feel like they don’t just fail to improve on the old games, but are actually worse.”, “right now I’m not sure I even want to play much more, and that hurts given how much I was looking forward to this. Wait until you hear some of the writing, which is regularly straight up asinine.”, “the characters look ugly. Those eyes… don’t look into their dead, lifeless eyes. I’m not even convinced the worlds in general look much better than the last two Mass Effect games.”

  Dat is toch net zo dodelijk? Nu heb je tenminste nog het voordeel dat mensen de game ook zelf kunnen uitproberen en er achter kunnen komen of ze de game net zo kut vinden of misschien toch niet. Ik vind het alleen maar goed. Meer info voor de consument, minder mensen die teleurgesteld worden na aankoop, en ook nog eens meer grappige filmpjes en memes. Win-win-win-situatie.

 • Falmaiya

  Je verhaal gaat hier alleen niet echt op. Journalisten hebben de game namelijk al een behoorlijke tijd en hebben ook al behoorlijk wat previews geschreven en hebben de game gelivestreamd. Het merendeel van die hilarische filmpjes komt dan ook uit livestreams van bijvoorbeeld Giantbomb, IGN, Easy Allies en van Bioware’s eigen promotiemateriaal. De gun die verkeerd om was, komt bijvoorbeeld van een officiële Bioware stream. De NPC met het hilarisch loopje komt van een IGN filmpje.

  Het is dus helemaal niet zo dat gamers de game eerder hebben gekregen dan journalisten. Of dat de game eerder is vrijgegeven voor gamers. Al die bugs en glitches zitten gewoon in het eigen promotiemateriaal van Bioware.

  • JJ

   De eerdere filmjes waren gebaseerd op preview builds en daar gaven ze ook aan dat het early footage was. Niemand heeft de game gehad, maar sommige beginnen nu al met de Origin acces. Dat mag en kan. Plus dat zij wel geen conclusies trekken en aageven dat ze dat pas doen als de complete game uit is. Social media doet dat wel

 • Fantastic xNL

  Wat een voorbarig kul item.

  • OsirisNLD

   Hoezo voorbarig, check die videos van Mass Effect gewoon. Niks voorbarig aan.

  • JJ

   Eeh, wat is er voorbarig aan een verslaggeving van wat er op dit moment gebeurd. Ik geef geen waardeoordeel over de game noch zeg ik dat de game slecht is. Meldt alleen dat er ophef is en wat dat met een game kan doen.

   • Michel

    Ik denk dat meneer niet begrijpt dat JJ de voorbarigheid van de ‘recensent/Youtuber’ aankaart, gezien de negativiteit die wordt verspreid op basis van een klein gedeelte van het spel. Een terecht item, erg jammerlijk dat er aan de primaire/ondoordachte verbale diarree van Youtubers, door vele partijen, zo’n waarde wordt gehecht. Althans, invloed heeft op de verkoopcijfers van een game.

 • Scare

  Juist goed toch.. een game laten zien zoals het is.

 • Hippie

  Uiteindelijk ligt de schuld gewoon bij EA, zij forceerde de switch naar de Frostbite engine voor deze studio, en dankzij hun werkt bijna niemand meer van de Mass Effect, DA:O era meer bij Bioware.

  • Aerocool343

   Ik heb de eerste 5 uur al gespeeld. Naast wat animatie foutjes waar ik overheen kijk. Vind ik het een leuk game. Ook erg nice dat RPG weer terug is in ME.

 • Frank van Doorn

  Volgens mij kun je 10 uur van de game spelen lijkt mij niet dat dit maar 2 missies zijn. Maar wat is dat toch met games. Als dit werkelijk zo is. Dan had de game een half jaartje later uit moeten komen. Waarom games uitbrengen zoals een Mafia 3 zoals een Mass Effect, Een Assasins Creed Unity die gewoon niet klaar zijn. Wat bezield zulke bedrijven.

  • Aerocool343

   Je kan 2 missies spelen. Dan heb je tijd over voor side missies en je ryder level upen en je kunt los gaan in de multiplayer. Alles wat je in de sp doet in deze trail word meegenomen naar de volledige game.

   • Frank van Doorn

    Oke oke.

 • haenkie

  @JJ: Eigenlijk baal je dat de gamepers deze game tegelijkertijd krijgt met het gewone volk en niet weken van tevoren zoals we vaker zien. Als gewoon volk zijnde vind ik het goed dat dit gebeurd, iedereen gelijke rechten, wedstrijd wie de eerste review uitbrengt en ik kan een mening vormen over een product voordat de menigte dat doet.

  Maar hier is meer aan de hand. EA heeft een dienst die ze moeten verkopen en een grote release als ME is een goede manier dit te promoten. Hierdoor krijgen premium klanten de game hetzelfde moment in handen als de pers, waarschijnlijk omdat het niet anders kon. Dit zal misschien de verkoop van die early access dienst ten goede komen, maar met het risico dat de gameverkopen eronder lijden. Als reviewers door een RPG moeten rushen om tot een eindoordeel te komen, is de kans groter dat het de game ervaring verpest en het eindoordeel negatief beïnvloed en dat zorgt voor minder verkopen.

  Ik denk dat als een uitgever vertrouwen heeft in het eindproduct, ze meer games verkopen als ze de gamepers voor de release review copies opsturen. Zoals Horizon Zero Dawn heeft laten zien.

 • Ghrane

  Ik heb zelf nog een aantal uren open staan op Origin om de game nog verder te spelen, zelf ben ik 1x een rare gezicht animatie tegen gekomen, daarnaast draait de game (trial) prima bij mij, geen problemen tegen gekomen of ik heb ze niet eens opgemerkt als ze er waren.

  Voor een of andere reden krijg ik het gevoel dat er online veel gehaat word op de game, maar ik zie persoon niet waarom, ik heb meer haat aan het feit dat als je de game al gekocht hebt en Origin Access abonnement hebt, je vervolgens naar 2 uurtjes de story volgen al een scherm voor je neus krijgt met de tekst “Pre-order now!”.

  Ik bedoel, de game is al af, ik heb Origin Access en de game in mijn Origin game Library staan, laat me die game gewoon fucking door spelen tot mijn 10 uur op zijn, mijn geld heb je nu toch al.

  Maar goed, tot zo ver geniet ik erg van de game, ik kan nog wat uurtjes gaan exploren en kijken hoe alles werkt en vervolgens maar wachten tot dat de game volgende week volledig uit komt en dan maar verder met alles, progress dat ik gemaakt heb gaat gelukkig wel mee.

 • Notoire B

  Zinnige woorden van JJ, ik hoop ook dat Bioware en andere developers/publishers dit advies ter harte nemen, beter dan die vijandigheid jegens de in JJ’s geval toch wel schappelijke media. Hij neemt het in feite gewoon op voor de game en geeft ook aan dat andere journalisten dat ook al aan het doen zijn.

  @Bioware & Co…het is geven en nemen.

  Ik koop amper games wanneer ze net uit, zeker grote games als deze hebben altijd wel bugs etc. Een (half) jaartje later voor een veel betere prijs en vele patches en updates later is ook echt genieten.

 • Mike Sandler

  Dragon Age vond ik niet altijd je van het in vergelijking met Mass Effect
  misschien dat het team van Dragon Age aan deze Mass Effect werkten? 😀 (als ze dat niet al met eerdere delen deden)
  Zou wel k*t zijn als de nieuwe Mass Effect echt slecht is

 • Ellie

  Dit is dan toch de schuld van EA zelf? Ik begrijp het punt nog steeds niet helemaal.

  • Joris123

   ga het filmpje nog es een keer kijken vriend, en probeer dan te lui-ste-ren naar het punt dat JJ probeert te maken. Ik ga het niet voor je voorkauwen in ieder geval. Maar ik voel me ook niet te beroerd om je een schop uit te delen. Want dat is wie ik ben, en het voelt fantastisch.

   • Ellie

    Oke

   • Notoire B

    I agree en LoL, dat laatste gedeelte maakt mijn dag helemaal goed. Bwaha

 • VapoChill

  Ja is op basis van 10 uur spelen nog moeilijk te zeggen, ik heb mij tot nu toe prima mee vermaakt.
  Maar is net als Fallout 4 weinig vernieuwend en meer van hetzelfde.
  Maar een slechte game is het zeker niet, hoge cijfers gaat deze game niet halen lijkt mij.
  Ze moeten bugs en gezichten fixen voor de release en niet er na.

  A Compilation of Hilarious Animations in Mass Effect Andromeda
  http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1352885

 • Emiel van Daele

  om verwarring te voorkomen:
  deze game is inderdaad beschikbaar op PC via EA Origin Acces
  deze game is echter ook op de console beschikbaar via EA Acces

  • Aerocool343

   Oftewel pc en xbox. Helaas niet voor de ps4

   • Emiel van Daele

    Klopt. EA wilde de dienst ook beschikbaar voor PS4 maar Sony vond dat EA Access “no added value” had. Slaat natuurlijk nergens op, ik denk dat het meer te maken had met dat ze geen concurrentie dulden met hun eigen PSNow dienst.

    Binnenkort komt MS ook met een eigen dienst. Xbox gamer pass. Voor $9,99 toegang tot een library van 100 games. Ik denk dat veel Xbox gamers dan overstappen van EA Access naar Xbox Gamer Pass.

    Wanneer de laatste een groot succes blijkt te zijn zie ik EA Access op termijn wel weer verdwijnen op de Xbox. EA kan de games daarin ook aanbieden.

  • Joris123

   *accesS

 • jasper87

  Ik dacht eraan mass effect te halen maar die poep in broek gameplay jammer weer een developer die na een trilogie faalt

 • “De game helemaal ten gronde” is wel een erg stellige conclusie. Ik moet wel zeggen dat ea hier geen goed aan heeft gedaan. Een week voordat de dag me uitkomt gaat er waarschijnlijk niets meer aangepast worden.
  Ik kan het niet begrijpen dat een game die zo lang in development is, uitgesteld is en door een mega grote developer wordt gemaakt nog zo in de markt wordt gezet. Why? Hoe erg zou ’t zijn als deze game in augustus zou uitkomen? Ze hebben totaal geen reden om de game nu te moeten uitbrengen.
  Na alle pareltjes zoals nier automata, horizon en nioh kan dit ze echt heel veel pijn gaan doen. De lat is enorm hoog gelegd.

 • spacebuster

  Ik ben een fan en heb via EA acces 10 uurtjes met de singleplayer gespeeld. Ik heb al veel verschillende locaties bezocht en nergens waren de bugs en glitches dus danig dat de spel ervaring er onder leed.
  Door de grote van de game is het net als bij gta en the witcher bijna onmogelijk om alle bugs en glitches voor de release te vinden. Ik vind de locaties waar ik ben geweest erg goed uitgewerkt. Hyperion,habitat 7 Nexus, Tempest en Habitat1 hebben mij ervan overtuigt dat deze game groot is aan gepakt en er genoeg te ontdekken valt.De keuze is nog groter als in de voorgaande games en door het gebruik van resources bij het ontwikkelen van nieuwe technologie,wapens en armor is elke keuze belangrijk.
  Als de communitie elke bug of glitch bij bioware meld in plaats van op internet te plaatsen krijgen we een betere game en ook een eerlijkere beoordeling

 • matthijs wolters

  Wat een gezeik… De beste games die ik ken zijn gereleased met veel bugs. Je kan beter betogen over dat het internet kut is. Ik heb geen zin om nog een half jaar te wachten omdat er een paar animations niet kloppen en heel veel andere mensen ook niet.

  Het enige wat er gebeurt is dat een iemand zegt dat het een kutspel is en dat vervolgens alle schapen volgen. (En ja ik heb het o.a. over pewdiepie(ja fanboys ga me nu haten))

  In dit tijdperk moet alles perfect zijn? Misschien moet de mensheid iets aan die enorm kritische houding gaan doen…. Ik zou dit spel kopen omdat het nog steeds gewoon een geweldig spel is ondanks een aantal bugs.

  Ik snap je punt, maar niet alles is bij de uitgevers en de developers neer te leggen.

  Ik denk dat het bedrijf dit soort lessen zelf allang geleerd heeft maar er meer dan een factor speelt…

  • Aerocool343

   Ik ben met jou eens. Ik heb de trail gespeeld en ik heb mij erg vermaakt. er zijn idd wat kleine animatie foutjes maar daar irriteer ik mij niet aan. en ze worden denk ik wel in de toekomst uitgepacht

  • Dus omdat jij ’t wel acceptabel vind zijn andere te kritisch en zeiken ze?
   Ik ben het in zekere zin met je eens dat je nooit te veel moet klagen. Er zijn idd ergere dingen in de wereld maar je moet het niet oké vinden omdat het eigenlijk een gewoonte wordt dat games vol fouten zitten bij release.
   Je mag best kritisch zijn als je als passie gamen hebt en vervolgens steeds wordt teleurgesteld.
   Ik denk dan wel dat je inderdaad niet het internet moet gebruiken om continu je frustratie te uiten maar gewoon ff moet wachten met je portemonnee trekken.

 • Mass Effect Andromeda is hilarisch met Bugs. Die hoge tonen in deze video zijn dat niet.

 • Fabian Montana

  Idd Jj de hele speel ervaring wordt onder gesneeuwd door deze bugs . Ik ben er van overtuigd dat de game goed wordt ondanks de slechte publiciteit…

 • Rem ko

  Wat een onzin, de trial gespeeld en geen bug gezien. Mooi dat er een trial is en geen press release, niks is beter dan een game zelf uitproberen. Nu zijn de reviews overbodig, het interesseert me ook geen bal wat wie dan ook van een game vind, behalve mezelf. Hopelijk gaan meer games dit doen.

  • Rick James Sanchez

   Een sample van 1 en jij concludeert dat het onzin is? Wow bedankt voor het delen van deze uitgebreide wetenschappelijke test. Als zeg ik niet dat er flink overdreven kan worden.

 • Rick James Sanchez

  Skyrim heeft enorm veel bugs gehad en werd aanbeden.Moet natuurlijk wel een flinke patch komen nog.

 • baan donne

  betekand nu al dat het kut is

 • Ruud55

  Niet alleen bugs en slechte facial animations maar ook bar slechte writing https://www.youtube.com/watch?v=WgFHIR7lLC0&feature=youtu.be

  Dit is gewoon triest…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord