Menu Premium

Iwata legt uit waarom New 3DS pas volgend jaar naar Europa komt

Karen Koch 30/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In Japan kunnen ze al gamen met de New 3DS, maar hier is de nieuwste handheld van Nintendo nog niet te bekennen. Waarom niet? Deze vraag is nu beantwoord, want Iwata legt uit waarom New 3DS pas volgend jaar naar Europa komt.

De 3DS is volgens Iwata in het Westen nog in “een vroeger stadium van popularisatie”. In andere woorden: het beestje heeft nog niet genoeg exemplaren verkocht. Desondanks gaf hij ook toe dat de releases voor de originele 3DS in het Westen dit najaar ietwat matig zouden zijn. Of de 3DS nou echt nog veel gaat verkopen nu de aankondiging van een nieuwe 3DS is gedaan, valt nog maar te bezien.

In Japan zou de 3DS al bij zo’n 17 miljoen mensen in huis liggen. Best wel een verzadigde markt dus. Vandaar dat ze in Japan wél al met de nieuwe 3DS kunnen spelen: diezelfde 17 miljoen willen natuurlijk een upgrade! De nieuwe 3DS heeft namelijk een extra pookje, betere 3D-effecten en betere hardware. Daarnaast krijgt de nieuwe handheld ook een aantal exclusieve games. Ook vertelt Iwata dat de markten compleet anders reageren op hard- en software. De Japanse markt verkoopt in korte, krachtige periodes, terwijl de Westerse markten juist over langere periodes games en consoles verkopen.

Of dit een reden is die goed genoeg bevonden gaat worden, laten we aan jullie. De New 3DS kunnen we in ieder geval volgend jaar in Europa verwachten.

Iwata legt uit waarom New 3DS pas volgend jaar naar Europa komt

Iwata legt uit waarom New 3DS pas volgend jaar naar Europa komt

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch