Menu Premium

InXile wil Wasteland 3 van de grond krijgen via crowdfunding

Mark Hoogland 28/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 1988 verscheen Wasteland, een post-apocalyptische RPG van Interplay die de voorbode zou blijken voor de Fallout-franchise. Deze classic kreeg twee jaar geleden eindelijk een waardige, daadwerkelijke sequel, destijds mogelijk gemaakt via een Kickstarter-campagne. Developer InXile, opgericht door lui achter Wasteland én Fallout, maakt vandaag bekend dat ze een derde deel op poten willen zetten.

Aangezien Wasteland 2 een enorme hit was onder de fans van isometrische RPG’s, is het geen enorme verrassing dat InXile nu vol voor Wasteland 3 gaat. De setting wordt ditmaal wel ietsje anders: geen steppes en verlaten steden, maar een geïsoleerd, compleet bevroren Colorado, waar jij als laatste overlevende van Team November een nieuwe Ranger-basis moet oprichten en onderhouden. Hier komen zaken als handel, research en moreel ingewikkelde keuzes bij kijken. O, en er wordt natuurlijk ook genoeg geknokt – zie de screenshots hierboven.

Compleet nieuwe toevoeging aan Wasteland 3 wordt de mogelijkheid tot co-op multiplayer; je kunt samen met een vriend de wereld verkennen, ieder met z’n eigen groep Rangers. Dit is echter volledig optioneel, dus vriendloze mensen met sociale angsten kunnen de single player doorlopen zonder iets te missen. Ook nieuw in Wasteland 3 is de beschikking over een voertuig, dat je kunt upgraden en met wapens kunt uitrusten.

Waar Wasteland 2 nog via Kickstarter werd gefinancierd, gaat deeltje drie dit proberen via Fig, de jonge crowdfunding-site die specifiek op games gericht is. InXile hoopt via dit platform 2,75 miljoen dollar op te halen, wat gezien de hoeveelheid fans van de franchise een eitje moet zijn. Over een eventuele releasedatum is nog niets bekend, maar Wasteland 3 zal sowieso moeten uitkomen voor PC, Mac, Linux, Xbox One en PlayStation 4.

Bron: GameInformer

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch