Menu Premium

Nederlanders kunnen nu ook investeren in games van Gambitious

Sjaak Verbon 25/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is mogelijk om in games te beleggen en binnen een maand de investering weer terug te verdienen. Dat bewijst Gambitious, een Nederlandse game-uitgever van indiegames. Gambitious maakt het sinds 2014 mogelijk voor beleggers uit de Verenigde Staten om in hun games te investeren. Vanaf nu kan dit ook in Nederland!

Door een uitspraak van de Autoriteit Financiële Markten is het vanaf vandaag mogelijk voor Nederlandse particuliere beleggers om te investeren in deze games. Wanneer zij een game uitbrengen die inkomsten genereert, delen alle beleggers voor vijf jaar mee in de inkomsten daarvan.

Volgens Initiatiefnemer en CEO Paul Hanraets geven banken momenteel een extreem lage rente en is dit een mooi alternatieve manier om geld te kunnen verdienen. Hij laat het volgende weten via een persbericht:

Ik zie in deze tijd mensen, met name veel ondernemers, op zoek gaan naar een manier om hun vermogen, geld waarvoor ze vaak jaren hard hebben gewerkt, op een goede manier in te zetten. De bank levert momenteel, met de extreem lage rente, nauwelijks iets op. Gambitious biedt deze groep nu een alternatief, door te investeren in Indie Games. Door een uitspraak van de Autoriteit Financiele Markten (AFM), ligt deze weg nu ook open voor de Nederlandse particuliere belegger.

Gambitious financiert de ontwikkelkosten van de games zelf. Beleggers kunnen de ontwikkelkosten dekken met een investering vanaf $2.500 (€ 2.254,75). De investeerders zien via een besloten platform welke gameprojecten er zijn, voor welk percentage de games zijn gefinancierd en wanneer de games uitkomen.

CEO Paul Hanraets over het platform:

Dit jaar groeit de games-industrie met 8,5% en zal uitkomen op een omzet van 97 miljard dollar. Wij merken dat deze groei zich ook doorvertaalt richting de vraag naar onze games. Van de negen titels die wij tot nu toe door institutionele beleggers hebben laten financieren, verdienden er zeven games de investering binnen één maand terug. De beste reden om in te stappen, het zijn tenslotte de resultaten die tellen.

Wat vind jij ervan dat het nu ook in Nederland mogelijk is om in games te beleggen? Deel met ons hieronder in de comments of jij hierin geïnteresseerd bent.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch