Menu Premium

Horizon: Zero Dawn is de bestverkochte nieuwe first-party IP op de PS4

Richard den Toom 16/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gebeurt niet vaak dat er een Triple A-game wordt geproduceerd in ons land. Als die game dan ook nog eens ontzettend goed blijkt te zijn, is dat natuurlijk de kers op de taart. Horizon: Zero Dawn wordt wereldwijd goed ontvangen en de game kreeg zelfs aandacht van de binnenlandse mainstream media. Alle positieve aandacht resulteert ook in goede verkoopcijfers. Wereldwijd is Horizon: Zero Dawn inmiddels al 2,6 miljoen keer over de toonbank gegaan. Het is daarmee de bestverkopende nieuwe first-party IP ooit op de Playstation 4. Last but not least is het ook het grootste debuut van ontwikkelaar Guerrilla Games. Ter vergelijking: Uncharted 4 verkocht in de eerste week na release 2,7 miljoen stuks. Een game uit een al gevestigde serie.

Rooskleurige toekomst voor Guerilla

De toekomst van Horizon ziet er ook rooskleurig uit: de game is pas twee weken uit, dus de verkoopcijfers zullen nog op gaan lopen en kunnen, volgens een voorspelling van SuperData, de 8 miljoen stuks halen. Hermen Hulst, managing director van Guerrilla, liet bovendien weten dat de studio bezig is met een verhalende uitbreiding voor de game. Tel daarbij op dat Sony grote ambities heeft met de Horizon-franchise en we kunnen concluderen dat we nog veel meer van Horizon zullen gaan zien in de toekomst.

Bron: VG247 & Polygon

Loading...
 • Ze willen van aloy een icoon maken. Een playstation mascotte. Ik moet zeggen dat ik aloy best een leuk character vind en ik denk dat ze daar best mee uit de voeten kunnen.

  • Sylmaron

   Inderdaad.

 • FR-Jasper

  Dacht dat het grote publiek steeds sceptischer werd met het pre orderen en gelijk halen van games.
  Misschien is het ook een oorzaak dat de game al door verschillende media platformen gereviewed was minimaal 1 week voor de release, Die natuurlijk uiterst positief waren. Ik ben persoonlijk nog niet overgehaald door de franchise om hem full priced binnen te hengelen. Maar ik begin zelf aan mijn eigen geloofwaardigheid te twijfelen aangezien ik the last guardian wel meteen het voordeel van de twijfel gaf in de eerste week van de release.

  • Conservo

   Ik preorder nooit behalve nu. Ik had meteen de limited edition besteld. Geen spijt van gekregen. Een Nederlandse studio gun ik ook wel iets meer.

 • Lucien Karsten

  Toffe game, echter vind ik het jammer dat de gezichten wel heel mooi zijn maar geen mooie bewegingen hebben. Dat is echt het enige minpunt wat ik op kan noemen en dat zegt wel wat.

 • Strangelove

  Het beste spel van 2017 tot nu toe.

  • Conservo

   Maar het is pas Maart dus dat zegt nog niet zoveel 🙂

   • Roy Dezentje

    vandaar ook de “tot nu toe” …

   • Strangelove

    Welk spel denk je dat kans heeft om beter te zijn? Mass Effect zal
    het in ieder geval niet zijn na de reacties gelezen te hebben van mensen
    die het al hebben gespeeld.

    • Conservo

     red dead redemption 2

     • Strangelove

      Heb mij vermaakt met deel 1 en vind het een underrated spel. We zullen zien met deel 2. Maar we zullen zien of het beter zal zijn dan dit.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord