Menu Premium
Loading...

Het griezelige Little Nightmares komt uit op 28 april

Rik Koning 18/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2014 onthulde de relatief onbekende studio Tarsier Studios – die onder andere aan verschillende DLC’s voor Little Big Planet werkte – hun nieuwe project genaamd Hunger. Na een lange periode van stilte rondom het project, maakte Bandai Namco een halfjaar geleden bekend dat het de game uit ging brengen onder de nieuwe titel Little Nightmares. Vervolgens was het weer even stil, maar die stilte is nu ten einde; Het griezelige Little Nightmares komt uit op 28 april!

Zo nu en dan komt er een (veelal indie-)titel voorbij met een geheel eigen stijltje. Je kan er van houden of je kan het niks vinden, maar het valt niet te ontkennen dat Little Nightmares één van die unieke indiegames is. In Little Nightmare speel je als Six, een klein meisje dat gevangen zit in een gevangenis vol puzzles. De bedoeling is dat je weet te ontsnappen, terwijl een vijand je probeert op te eten.

De aankondiging dat Little Nigtmares eraan komt in de nabije toekomst ging gepaard met een nieuwe trailer. Hierin is te zien hoe licht en schaduw een belangrijke rol speelt in de creepy omgevingen van de game. Daarnaast zien we meerdere beelden van de vijanden, die ons behoorlijk aan Holle Bolle Gijs uit de Efteling doen denken. Verder springt natuurlijk ook het prachtige detail en stijltje, als ook de physics-effecten behoorlijk in het oog.

Mocht je na het zien van de trailer enthousiast zijn geworden, dan kun je overwegen om de game te pre-orderen. Bandai Namco maakte namelijk ook bekend dat mensen die er op tijd bij zijn allerlei extra’s kunnen verwachten. Zo kan je een digitale soundtrack, een PS4 theme en een wallpaper voor je PC krijgen, naast twee speciale ingame items die Six moeten helpen om niet gevonden te worden.

Little Nightmares komt uit op 28 april voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Bron: VG247.com

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch