Menu Premium

Het duurt 585 miljard jaar om iedere planeet in No Man’s Sky te vinden

Karen Koch 26/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Soms heb je games die een enorme hoeveelheid gameplay bieden en No Man’s Sky lijkt zich ook onder deze categorie te scharen. Er zal namelijk een gigantisch aantal planeten in de game te vinden zijn. Hoe veel precies? Nou, het duurt 585 miljard jaar om iedere planeet in No Man’s Sky te vinden volgens Sean Murray van de Britse indie-studio Hello Games.

Murray vertelt over de samenwerking tussen de verschillende ontwikkelaars in de studio. Elk persoon werkt aan een ander systeem binnen de game: het weersysteem, de bomen, de dieren, al deze dingen zijn door iemand anders geprogrammeerd. Toen Murray op Gamescom dus No Man’s Sky mocht tonen voor het publiek was het ook de eerste keer dat hij deze dingen zag samenwerken en daar was hij stiekem toch flink van onder de indruk.

Ook is Murray helemaal gek op de enorme hoeveelheid planeten die No Man’s Sky zal gaan bevatten. Hello Games heeft er expres voor gekozen om elke planeet een eigen seed te geven en om dit in een 64-bitssysteem te zetten. Dit betekent dat er in totaal dus 18.446.744.073.709.551.616 mogelijke planeten in het universum van No Man’s Sky te bezoeken zijn. Zelfs als er elke seconde een planeet wordt ontdekt, zal het 585 miljard jaar duren om ze allemaal te bezoeken, volgens Murray.

De indie heeft al hoge ogen gegooid op de E3 en de Gamescom van dit jaar. In 2015 kunnen gamers eindelijk zelf de zelf de zo goed als talloze planeten gaan ontdekken. Dan komt de game uit op de PC en de PlayStation 4.

Het duurt 585 miljard jaar om iedere planeet in No Man's Sky te vinden

Het duurt 585 miljard jaar om iedere planeet in No Man’s Sky te vinden

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch