Menu Premium

Hearthstone krijgt dit jaar geen nieuwe adventures, wel uitbreidingen met nieuwe kaarten

Rik Koning 17/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Hearthstone is één van de games die mede-verantwoordelijk is voor Blizzard’s recordomzet in 2017. Het is dan ook geen verassing dat ook 2017 weer de nodige DLC’s gaat bevatten voor deze populaire cardgame. Echter is er toch ook iets opvallends te melden, want Hearthstone krijgt dit jaar geen nieuwe adventures, wel uitbreidingen met nieuwe kaarten.

Mocht je niet bekend zijn met Hearthstone, dan weet je waarschijnlijk ook niet dat Blizzard normaal gesproken om de beurt een adventure en een uitbreiding op de markt brengt. Bij een adventure horen doorgaans ongeveer 30 nieuwe kaarten die verdiend kunnen worden in een singleplayer campaign met een soort bossfights. De uitbreidingen daarentegen hebben meer dan 100 nieuwe kaarten en kunnen alleen unlocked worden door pakjes te kopen of de Arena gamemode te spelen.

In 2017 gaat Blizzard voor het eerst van dit concept afstappen, door geen adventures uit te brengen. In plaats daarvan komen er maar liefst drie uitbreidingen met ieder 130 nieuwe kaarten. Dit is op z’n minst opvallend te noemen, aangezien veel spelers al klaagden dat de 311 kaarten die in 2016 uitkwamen veel te veel waren. Overigens gaat Blizzard wel de geliefde storylines die bij de adventures hoorden in bepaalde mate in de uitbreidingen verwerken.

Waarom Blizzard precies afziet van de gebruikelijke adventures is nog niet bekend, maar mogelijk heeft dit te maken met opbrengsten. Veel ervaren spelers sparen namelijk zo veel gold – de ingame currency waarmee je dingen kan kopen – dat ze een adventure in één keer kunnen kopen zonder echt geld uit te geven. De uitbreidingen daarentegen zijn hier veel te groot voor en moeten via de cardpacks verdiend worden.

Overigens is er nog een grote verandering te melden voor het komend jaar. Met de start van het nieuwe seizoen in het voorjaar, dat het thema “Year of the Mammoth” zal krijgen, worden namelijk ook een aantal basic cards uit de standard mode verwijderd. Vorig jaar zei Blizzard nog dat alleen DLC-kaarten jaarlijks zouden verwijnen, maar nu blijken ook de Azure Drake, Ice Lance, Conceal, Power Overwelming, Ragnaros en Sylvanas het veld te moeten ruimen. Daarnaast betekent het nieuwe seizoen ook het einde van de Blackrock Mountain, The Grand Tournament en League of Explorers kaarten.

Bron: Eurogamer.net

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch