Menu Premium

Halo-componist Marty O’Donnell wint de rechtszaak tegen Bungie

Karim Shehata 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer je het nieuws en de video’s op Gamekings.tv een beetje in de gaten hebt gehouden, staat het op dit moment vast: Bungie’s Destiny gaat een epische game worden. Op dit moment draait de open beta van de game op de PlayStation-platformen, alhoewel deze nu offline is gehaald voor onderhoud en op 23 juli terugkeert. Tevens maakt de beta morgen ook zijn debuut op de Xbox 360 en Xbox One en Bungie’s componist Martin O’Donnell zal waarschijnlijk wel warme herinneringen hebben aan de Xbox, zij het niet dat hij de laan uit is gestuurd door Bungie in april. Hij vond dat dit zonder reden gebeurde en spande een rechtszaak aan tegen de op dit moment ongetwijfeld populairste ontwikkelaar en laatstgenoemde komt nu van een koude kermis thuis: Halo-componist Marty O’Donnell wint de rechtszaak tegen Bungie.

Hierdoor kan de componist na alle stress die bij een rechtszaak komt kijken op een goede vakantie, want in totaal strijkt O’Donnell ruim 95.000 dollar op. Een deel hiervan, een kleine 40.000 dollar, strijkt de componist op vanwege nog onbetaald werk voor Bungie. Alhoewel de voormalig Halo-ontwikkelaar alle beschuldigingen van Martin O’Donnell naar het rijk der fabelen wees in mei, mag Bungie nu dus alsnog een flink bedrag overmaken aan de componist. Saillant detail is overigens dat Martin O’Donnell ook nog als verantwoordelijke kan woorden gezien voor de soundtrack van Destiny, die door middel van de bevindingen in de beta door de wereld wordt gezien als een hele goede. Onduidelijk is dan ook nog altijd waarom Bungie heeft besloten O’Donnell de deur te wijzen.

De rechtszaak was overigens niet alleen bedoeld voor het bedrijf Bungie, maar een deel ook specifiek voor chief executive Harold Ryan. Alhoewel Bungie de regels zou hebben gebroken door onder meer vakantiedagen niet uit te betalen, had O’Donnell ook nog andere appeltjes te schillen met specifiek Harold Ryan. De beslissing om Martin O’Donnel de laan uit te sturen is er misschien één die we nooit gaan begrijpen, maar laten we hopen dat het hiermee is afgedaan en dat Bungie zich volledig kan gaan focussen op een goede en stabiele release van Destiny. De game verschijnt op 9 september voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox 360 en Xbox One.

Halo-componist Marty O'Donnell wint rechtszaak tegen Bungie

Halo-componist Marty O’Donnell wint rechtszaak tegen Bungie

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch