Menu Premium

Hackers claimen gegevens van PSN, 2K en Origin te hebben buitgemaakt

Gamekings Redactie 21/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vorig weekend bij de launch van World of Warcraft: Warlords of Draenor was het raak. De servers van Blizzard waren de dupe van een ddos-aanval, waardoor de launch van de expansion in Noord-Amerika in de soep liep. De groep hackers, DerpTrolling, die verantwoordelijk waren voor deze aanval, hebben schijnbaar nog een keer toegeslagen. Deze keer claimen zij gegevens van PSN, 2K en Origin te hebben buitgemaakt.

De buit is niet mals als we de hackers mogen geloven. Zo loopt het aantal inloggegevens op tot in de miljoenen. Een klein gedeelte van deze inloggegevens hebben zij openbaar gemaakt op Pastebin. De lijst met gegevens is echter breder dan alleen inloggegevens. Er zijn ook e-mails en creditcarddata binnengehaald. In een statement naar CNET meldden zij de volgende cijfers: 800.000 gegevens van 2K, 500.000 creditcardgegevens, 2 miljoen Comcast accounts, 620 Twitter accounts, 1,2 miljoen referenties die bij het CIA-domein horen, 200.000 Windows Live accounts, 3 miljoen Facebook accounts, 1,7 miljoen Origin accounts en meer.

Als we DerpTrolling mogen geloven is het voor het goede doel, want zij doen dit naar eigen zeggen om de consument te beveiligen. De hackers roepen de bedrijven dan ook op om hun beveiliging aan te scherpen. Wij raden de slachtoffers aan hun wachtwoorden aan te passen.

Bron: CNET

Hackers claimen gegevens van PSN, 2K en Origin te hebben buitgemaakt

Hackers claimen gegevens van PSN, 2K en Origin te hebben buitgemaakt

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch