Menu Premium

GTA 5 glitch video’s uploaden naar YouTube komt je duur te staan

Mark Hoogland 23/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iedereen die nog enigszins serieus door GTA 5 Online wandelt, schiet en scheurt ergert zich er kapot aan: cheaters. Onsterfelijke valsspelers die geld op je afschieten of zeppelins op een kruispunt spawnen. Eén valsspelende zielepoot, die vol trots zijn glitch video’s op YouTube zette, heeft de toorn van Rockstar Games over zich afgeroepen. Wees gewaarschuwd!

GoldenGunsGames, fervent uploader van cheat tutorials en oprichter van YouTube-kanaal EliteGlitchers, ondervond aan den lijve wat de gevolgen zijn als je GTA Online misbruikt en dit ter educatie met de wereld deelt. In de afgelopen twee weken plaatste hij acht glitch video’s, onder meer handelend over het gebruik van wapens in de Passive Mode van de game, onzichtbaarheid en oneindig veel geld. De uiterst sportieve speler kreeg via Rockstar en Take-Two YouTube op z’n dak, en na drie waarschuwingen was het klaar met de pret. GoldenGunsGames verloor zijn account en video’s, en is niet in staat een nieuw account aan te maken. Zielig hè?

De gekrenkte YouTuber kroop vervolgens in de slachtofferrol en ging huilie-huilie doen op Twitter. Het aantal steunbetuigingen dat hij kreeg was overweldigend. Overweldigend klein, that is. “Stop dan met het posten van fucking glitches,” aldus de ene Twitteraar. “Glitchers hebben geen plaats in de community, ze verpesten de game,” aldus een andere.

Cheaters en glitchers zijn al lange tijd een plaag in GTA Online, maar dergelijke acties van Rockstar duiden erop dat de developer hen nog altijd in de gaten houdt en niet voor harde acties terugdeinst. Wat zijn jouw bizarre ervaringen met cheaters – of ben je er misschien zelf stiekem eentje? Laat het weten in de comments!

Bron: VG24/7

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch