Menu Premium

Gerucht: Nintendo schrapt Eternal Darkness 2

Gamekings Redactie 11/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens geruchten heeft Nintendo een vervolg van de klassieker Eternal Darkness geschrapt door de uitkomst van de rechtszaak tussen Silicon Knights en Epic Games.

Silicon Knights loopt al een tijd te hinten naar de ontwikkeling van Eternal Darkness 2, een vervolg op de klassieker Eternal Darkness: Sanity’s Requiem. Volgens de ontwikkelaar is dit ook de IP waarvan de fans het meest om een vervolg vragen. Er gaat echter nu een gerucht de ronde via NeoGAF dat Nintendo roet in het eten heeft gegooid voor deze fans. Door het resultaat van de rechtszaak tussen Epic Games en Silicon Knights kiest Nintendo eieren voor zijn geld.

Door de rechtszaak zit Silicon Knights nu met een torenhoge schuld. Om de ontwikkelaar in leven te houden, zou Nintendo 10 miljoen dollar extra uit de zak moeten kloppen en dan nog zouden ze er niks voor terug krijgen. Volgens het gerucht heeft de Japanse organisatie daarom de stekker voorlopig uit het project getrokken.

Uiteindelijk blijven het geruchten, hoe sappig ze ook zijn. Laten we hopen dat de ontwikkeling van Eternal Darkness 2 een mooier lot tegemoet gaat.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch