Menu Premium

Gelekte screenshots tonen sappige details van Battlefield 1

Rik Koning 30/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na alle media gekte van de E3 is het maar heel eventjes stil geweest rondom Battlefield 1. Gisteren ging voor een select groepje Battlefield-fans in alle stilte de alpha van start. Uiteraard was één van de voorwaarden dat men niks van de alpha mocht delen en uiteraard werd dat volledig aan de laars gelapt, want de vandaag gelekte screenshots tonen sappige details van Battlefield 1.

De alpha bevat grotendeels dezelfde content als de build die op de E3 draaiende was, wat betekend dat er qua gameplay weinig nieuws te melden is. Wat echter wel interessant is zijn de screenshots van bijvoorbeeld menu’s, opties en keybindings. Zo lijkt de game een soort minimalistisch menu te krijgen en is er in ieder geval een Conquest en een Domination gamemodus. Ook ziet het ernaar uit dat DICE teruggaat naar een ingame server-browser.

Sinds Battlefield 3 maakte DICE niet meer gebruikt van een ingame server-browser maar van Battlelog, wat via een website werkt. Battlelog kreeg over de jaren zware kritiek te voorduren van de community. Het systeem kampte met problemen zoals voorkeursinstellingen die elke keer gereset werden en een weinig praktisch vrienden en party-systeem.

Met Battlefield 1 gaat hier dus verandering in komen en gaat men terug naar een ingame server-browser. In de gelekte screenshots is te zien hoe dat er (vooralsnog) uit gaat zien. Deze verandering brengt ook een nieuwe friendslist met zich mee, waarmee spelers makkelijk tussen games met hun vrienden zouden moeten kunnen switchen. Hiervan zijn in de gelekte screenshots helaas nog geen details van te zien.

Tot slot hebben we ook een eerste kijkje in de customization opties voor de wapens en uitrusting. In deze screenshot is te zien dat soldaten een primair wapen, een pistool, twee gadgets, granaten en een melee wapen kunnen kiezen. Deze gear en uitbreidingen ervan lijken te koop te zien met een ingame currency genaamd Warbonds, wat wil zeggen dat DICE andere shooters achterna gaat en afstapt van de willekeurige of levelgebonden unlocks.

Kortom, een hoop interessante informatie! Maakt DICE hier een stap in de goede richting of wordt Battlefield 1 helemaal niks? Laat je mening horen in de comments!

Bron: VG247

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch