Menu Premium

Geen nieuwe Xbox op de aankomende E3

Gamekings Redactie 16/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft toont geen nieuwe Xbox op de aankomende E3. Ook in 2012 richt de softwaregigant zich volledig op de Xbox 360 en Kinect.

Microsoft zegt nog lang geen plannen te hebben om de opvolger van de Xbox 360 te tonen, zo ook niet op de aankomende E3 in juni. Al die geruchten die ons op zaten te warmen voor de mogelijke tentoonstelling van Microsoft’s nieuwe paradepaardje bleken, hoe kan het ook anders, lukraak gelul. Jongens, wat een teleurstelling…

Het hoofd van PR bij Microsoft, David Dennis, maakte dat aan een journaliste van het zakenwebmagazine Bloomberg bekend. “Er zal geen nieuwe Xbox hardware getoond of besproken worden op de komende E3 in juni, maar ook niet in de nabije toekomst. Voor ons staat 2012 helemaal in het teken van de Xbox 360”, meldde David Dennis.

Een verklaring die de softwaregigant aan Kotaku overhandigde laat een soortgelijk verhaal horen. “We kunnen bevestigen dat er geen sprake zal zijn van een nieuwe Xbox op de E3”, liet het statement weten. Ook staat in de verklaring vermeldt dat Microsoft zich dit jaar compleet zal richten op zijn huidige console: “2012 staat voor ons helemaal in het teken van de Xbox 360, en het wordt het beste jaar voor de console ooit.” Daarnaast wordt er in de mededeling gezegd dat de 360 nog steeds als een malle verkoopt. “De Xbox 360 heeft vorig jaar niet alleen wereldwijd hogere verkoopcijfers behaald dan andere consoles, ook andere TV-gerelateerde apparaten zoals DVD- en mediaspelers konden niet meten met het verkoopsucces van de Xbox 360”, aldus Microsoft.

Verder maakte het statement bekend dat het softwarebedrijf zich, naast twee hardcore-titels, ook nog steeds volledig richt op, hou je vast, Kinect games. “Met Halo 4, Forza: Horizon, Fable: The Journey en andere fantastische Kinect titels onderweg wordt onze 2012 lineup de sterkste lineup ooit.”

Het ziet er dus naar uit dat we nog lang geen nieuwe Xbox kunnen verwachten en dat de nieuwe console ook zeker niet getoond gaat worden op de komende E3. Mocht je daar een kratje bier op hebben gewed, dan ben je die nu mooi kwijt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch