Menu Premium

Geen abonnementskosten voor Wii U online diensten

Gamekings Redactie 29/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Aan de online diensten van de Wii U zijn geen abonnementskosten verbonden. Dat maakte Satoru Iwata, president van Nintendo, bekend tijdens een gesprek met aandeelhouders. De extra centen, die je normaliter aan zo’n service kwijt bent (denk aan Xbox Live), mogen toekomstige Wii U-gamers dus straks in hun broekzak houden.

Iwata meldt geen tegenstander van zulke services te zijn, maar vindt deze simpelweg niet passen bij de Wii U. Satoru claimt tevens dat het ontbreken vanĀ abonnementskosten MiiverseĀ gebruikers zal aanmoedigen de online-dienst volledig te omarmen en aan te prijzen. Dit zal, volgens Nintendo’s president, bovendien leiden tot betere verkoopcijfers van zowel de hardware als software van de nieuwe console.

Of het kosteloze karakter van de dienst echter opweegt tegenover het gebrek van sociale netwerken (zoals Facebook en Twitter) op de Miiverse, valt uiteraard nog te bezien. De vertraging van 30 minuten totdat een bericht op het netwerk verschijnt, is ook een vrij onaantrekkelijk gegeven.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch