Menu Premium

Gearbox Software belooft dat Borderlands 3 er gaat komen

Gamekings Redactie 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2009 verscheen het eerste deel van Borderlands, een game die het ‘loot-whoring’ zoals we dat kennen uit Diablo, Titan Quest en vele andere action RPG’s vertaalde naar het FPS-genre. Dit gegeven werd gecombineerd met RPG-elementen en een storyline die rijk was aan simpele, maar effectieve humor werd deze game een hit onder menig gamer. Inmiddels is het 2014, en is het derde deel genaamd Borderlands: The Pre-Sequel in ontwikkeling. Gearbox Software, de Amerikaanse ontwikkelaar die bij ons bekend is geworden met titels als Brothers in Arms, Duke Nukem Forever en uiteraard Borderlands, heeft laten weten dat het na Borderlands: The Pre-Sequel nog niet afgelopen is met de franchise: Gearbox Software belooft dat Borderlands 3 er gaat komen.

“Borderlands 3 gaat komen, mits een asteroïde ons raakt.. Gearbox laat Borderlands niet achter”, aldus producent Sean Reardon. Reardon verklaart deze uitspraak: “Als er een Borderlands 3 komt, wat moet het dan wel niet zijn? Als wij erover nadenken wat dat kan zijn, is dat zo groots en krankzinnig dat ik niet zeker weet of we daar wel in kunnen slagen”. Nog geen maand geleden verklaarde CEO Randy Pitchford dat het idee van een Borderlands 3 beangstigend is, omdat het zo groots moet worden aangepakt om aan de verwachtingen die Borderlands en Borderlands 2 hebben opgebouwd te voldoen. Ondanks de uitdaging die Gearbox Software aan zal moeten gaan om van Borderlands 3 een retegoede game te maken, zijn zij erg enthousiast om aan de slag te gaan volgens Reardon.

Op dit moment is Gearbox Software bezig met Battleborn, terwijl Borderlands: The Pre-Sequel in ontwikkeling is bij 2K Australia. Borderlands: The Pre-Sequel speelt zich af voor Borderlands 2. In The Pre-Sequel wordt duidelijk hoe Handsome Jack de weerzinwekkende schurk wordt zoals wij hem kennen uit Borderlands 2. Hierbij gaan spelers wederom een ‘bazillion’ verschillende wapens vinden. Nieuwe toevoegingen zijn laser- en cryogenische wapens. Daarnaast speelt zwaartekracht een grotere rol, gezien de game zich afspeelt op een maanbasis. Borderlands: The Pre-Sequel komt deze oktober uit op de Xbox 360, PS3 en PC.

Gearbox Software belooft dat Borderlands 3 er gaat komen

Gearbox Software belooft dat Borderlands 3 er gaat komen

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch