Menu Premium

Games met Adult Only rating niet meer welkom op Twitch

Tim Koelen 28/05/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De populaire games-streaming service Twitch zal geen games meer accepteren die volgens het Amerikaanse ESRB de rating Adult Only (18+) hebben ontvangen. Games die 18+ zijn bij andere leeftijdsclassificatiesystemen mogen wel op de streamingdienst uitgezonden worden, zolang ze geen AO rating hebben van de ESRB of een vergelijkbare rating hebben in bijvoorbeeld Nederland. PEGI 18 moet bijvoorbeeld vergeleken worden met de Mature rating van de ESRB en games met die rating zijn voor alle duidelijkheid dus niet verboden op Twitch. Ook moeten de games qua taal voldoen aan de gedragscode en ‘terms of service’ van Twitch.

Twitch vertelt in een blogpost over dit besluit: “Ons doel bij Twitch is om een veilige, welkome en uitnodigende community op te bouwen. Hiervoor maakten we deze beslissing per individuele game, wat zorgde voor verwarring bij de streamers.” Als een game ook een versie heeft met de M rating (17+), wat onder andere het geval is bij Fahrenheit: Indigo Prophecy en GTA San Andreas, dan mag de game wel op Twitch uitgezonden worden.

De lijst van Adult Only games bestaat nu nog vooral uit oudere, minder bekende titels. Op de lijst staan ook de hoger aangeschreven games Manhunt 2 van Rockstar en Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude.

Wat vind je van de verandering in het beleid van Twitch? Vertel het ons in de comments.

Bron: Twitch

Games met Adult Only rating niet meer welkom op Twitch

Games met Adult Only rating niet meer welkom op Twitch

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch