Menu Premium

Frontier Developments schrapt banen en kondigt Coaster Park Tycoon aan

Karim Shehata 27/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Frontier Developments is een ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor games als Zoo Tycoon, Elite Dangerous en een game die dit jaar nog moet gaan verschijnen, namelijk Screamride. Alhoewel deze game pas in maart verschijnt, kondigt de ontwikkelaar vandaag een nieuwe game aan in de vorm van Coaster Park Tycoon. Het is echter niet alleen maar hosanna bij het bedrijf, want Frontier heeft ook bekendgemaakt dat er banen geschrapt gaan worden.

Erg dubbel nieuws dus op deze dinsdag middag van de Engelse ontwikkelaar. Wanneer we kijken naar het slechte nieuws, zien we dat Frontier Developments vijftien banen schrapt in het Verenigd Koninkrijk, omdat er mensen van Halifax overkomen naar de studio in Cambridge. “Met het zakelijke oogpunt op onze twee grootste games die we zelf uitgeven, Elite: Dangerous en Coaster Park Tycoon, moeten we ons her-focussen op onze game-ontwikkelingspraktijken in Cambridge waar de expertise voor deze games ligt”, aldus Frontier Developments in een statement. De vijftien mensen die op straat zijn gezet zijn er gelukkig relatief weinig, want er werken bijna driehonderd mensen bij het bedrijf. Toch is het treurig te noemen.

Om het slechte nieuws snel weg te spoelen, heeft de ontwikkelaar Coaster Park Tycoon aangekondigd. Er werden nog niet veel details vrijgegeven bij de aankondiging, maar wel weten we dat de Frontier de game zelf uitgeeft en dat Coaster Park Tycoon in 2016 voor de PC verschijnt. Op dit moment is de ontwikkelaar nog bezig met de ‘finishing touches’ van Screamride, de spirituele Xbox One-opvolger van RollerCoaster Tycoon 3. Een vierde deel binnen deze franchise wordt op dit moment ontwikkeld door Atari.

Bron: Frontier Developments

Frontier Developments schrapt banen en kondigt Coaster Park Tycoon aan

Frontier Developments schrapt banen en kondigt Coaster Park Tycoon aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch