Menu Premium

Freedom Wars krijgt een volledige retail uitgave in Europa

Karen Koch 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PS Vita is een beetje het ondergeschoven kindje wat betreft consoles en handhelds. Vooral in het Westen van de wereld krijgt de handheld niet echt veel grote releases, of in ieder geval niet echt veel exclusives. Het was daarom ook dubbel zo zuur toen het nieuws binnenkwam dat Freedom Wars, een action-RPG van Japanse maak, alleen door middel van een digitale download beschikbaar zou zijn. Geen hoesjes in de winkel betekent natuurlijk minder belichting voor de game, iets wat de verkoopcijfers vast geen goed zou doen. Gelukkig kunnen PS Vita-eigenaren zichzelf gerust stellen. Het nieuws dat Freedom Wars exclusief digitaal verkrijgbaar zou zijn blijkt toch niet te kloppen, want Freedom Wars krijgt een volledige retail uitgave in Europa.

Eerder had het officiële Europese PlayStation Blog bekendgemaakt dat de release van Freedom Wars exclusief digitaal zou zijn. Hier waren de fans absoluut niet blij mee en dit hebben ze ook laten weten. Klachten indienen helpt niet altijd, maar deze keer gelukkig wel en PlayStation heeft vandaag te kennen gegeven dat vanaf dag één mensen zowel een digitale download als een fysiek exemplaar van de action-RPG kunnen aanschaffen.

Freedom Wars is een action-RPG van de Japanse tak van Sony Computer Entertainment. De game speelt zich af in een post-apocalyptische wereld en zal singleplayer gespeeld kunnen worden, maar er wordt ook een sterke nadruk op co-op gaming gelegd. Het is namelijk mogelijk om zowel samen met, als tegen andere gamers te spelen. Ook geeft de game een groot aantal customization-opties, onder andere voor de player character, iets waar de critici behoorlijk lovend over waren tot nu toe.

De game zelf is in Japan al een kleine maand beschikbaar en heeft in die tijd de charts daar weten te veroveren. De action-RPG heeft zelfs in de eerste paar weken zo goed als alle exemplaren van de eerste verscheping weten te verkopen. De game heeft hier nog geen releasedatum, maar komt sowieso deze richting nog op. Het is de bedoeling dat PS Vita-eigenaren in Europa in 2014 nog kunnen genieten van Freedom Wars.

Freedom Wars krijgt een volledige retail uitgave in Europa

Freedom Wars krijgt een volledige retail uitgave in Europa

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch