Menu Premium

Fire Emblem Heroes levert al 5 miljoen dollar op voor Nintendo

Richard den Toom 09/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is bijna een jaar geleden dat Nintendo haar eerste mobiele game uitbracht en Nintendo is nog steeds volop aan het experimenteren. Een week geleden kwam Nintendo’s derde mobiele game uit, Fire Emblem Heroes, en Nintendo CEO Tatsumi Kimishima liet in een interview met TIME weten dat de game al 5 miljoen dollar heeft opgeleverd.

In dat interview vertelde Kimishima ook over de beweegredenen voor Nintendo om de mobiele markt op te gaan. De mobiele markt is nu eenmaal enorm en daarom is het voor Nintendo een makkelijke manier om het grote publiek kennis te laten maken met haar franchises. In het verlengde daarvan hoopt Nintendo met haar mobiele games een nieuw publiek naar de Nintendo consoles te lokken. Ten slotte heeft Nintendo de ambitie om van mobiele games een aparte bedrijfstak te maken die op zichzelf staand winst gaat opleveren.

Men is bij Nintendo nog volop aan het experimenteren met de juiste verdienmodellen om mobiele games winstgevend te maken. Bij Super Mario Run kunnen gamers de game eerst gratis uitproberen en als ze de hele game willen, moeten ze tien euro betalen. Dat heeft geresulteerd in 78 miljoen downloads en 4 miljoen betalende gebruikers: Kimishima laat in het interview weten dat men hoopte dat tien procent van alle downloads zouden resulteren in aanschaf van de volledige game, tot nu toe zijn ze dus pas halverwege. Fire Emblem Heroes is een free-to-play-game met in-app-purchases en in de eerste week heeft Nintendo daar 5 miljoen dollar aan verdient.

Het is duidelijk dat Nintendo nog zoekende is naar de juiste manier om haar games op de mobiele markt aan de man te brengen. Toch lijken de eerste tekenen hoopvol, hoewel we niet weten hoeveel winst Nintendo uiteindelijk maakt op bijvoorbeeld een Super Mario Run. Denken jullie dat Nintendo de juiste tactiek hanteert op de mobiele markt? Laat het weten in de comments!

Bron: VG247

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch