Menu Premium

Finse componist werkt aan een PlayStation 4 game

Gamekings Redactie 18/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PlayStation 4 wordt waarschijnlijk woensdag al aangekondigd en we hebben tot nu toe nog maar weinig geruchten gehoord over nieuwe titels voor deze next-gen console. Een Finse componist werkt aan een PlayStation 4 game en ook al kan hij er zelf niks over vertellen, aan de hand van zijn achtergrond in games kunnen we wel een paar hele goede gokjes wagen.

De componist heet Ari Pulkinnen en is hoofdzakelijk bekend voor zijn werk met Rovio aan Angry Birds, de soundtrack van de Trine serie voor Frozenbyte en zijn werk met Housemarque aan twee Stardust games, Outland en Dead Nation. Op Ari’s LinkedIn profiel staat dat hij op het moment druk bezig is met soundtracks voor onder andere een nog onbekende PlayStation Network titel en een iPad game. Het interessantste is wel dat hij ook bezig blijkt te zijn met het geluidsdesign en de soundtrack voor een nog onaangekondigde PlayStation 4 game.

Aan het begin van de maand heeft Housemarque nog gereageerd op wat gelekte concept art van Dead Nation 2 en tie-ins van de Superman en de The Walking Dead games. CEO Ilari Kuittinen gaf in een officiële verklaring aan dat het hier om weggeflikkerde concepten ging van games waar ze wel of niet mee bezig zijn op het moment. Lekker duidelijk dus!

Ilari gaf nog wel een uitleg: “Rondspelen met concepten en locaties voor games zijn standaard handelingen voor gamedevelopers en, zoals de veteranen in de industrie zullen kunnen beamen, maar een klein gedeelte van de ideeën haalt het naar het eindproduct. Echter, er is in jaren geen Housemarque titel geannuleerd en sinds begin vorig jaar is de studio bezig met drie nog niet bekendgemaakte projecten.

We kunnen dus met vrij veel zekerheid zeggen dat de PSN game Dead Nation 2 wordt. Maar aan wat voor een PS4 titel zal Ari Pulkinnen werken? Vertel ons jouw theorieën in de comments!

Finse componist werkt aan een PlayStation 4 game

Finse componist werkt aan een PlayStation 4 game

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch