Menu Premium
Loading...

Fantasy Life verschijnt 26 september op de Nintendo 3DS

Karen Koch 24/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Mensen die tijdens de E3 2014 naar de Nintendo Treehouse stream hebben gekeken, zullen ondertussen al wel bekend zijn met de Nintendo 3DS titel Fantasy Life. Eigenaren van een Japanse 3DS kunnen al wat langer van Fantasy Life genieten, de titel is daar al sinds 2012 uit, maar in de rest van de wereld heeft de game even op zich laten wachten. Toch is dan vandaag eindelijk de releasedatum bekendgemaakt en deze is voor Europa zelfs wat eerder dan was verwacht. Fantasy Life verschijnt 26 september op de Nintendo 3DS, en niet ergens in oktober zoals eerst werd voorspeld.

De game komt voort uit een samenwerking tussen de ontwikkelaars Level-5 en 1-UP Studios, en de invloed van Level-5 op het design is ook goed te zien. De studio die onder andere ook verantwoordelijk is voor de Professor Layton-games heeft namelijk duidelijk zijn eigen stempel op het artwork weten te drukken. De trailer die samen met dit nieuws wordt uitgebracht, laat in ieder geval goed zien wat we qua sfeer en stilistische keuzes van de game kunnen verwachten. In deze trailer komen ook de twaalf verschillende beroepen die men zich kan aanmeten kort voorbij om even een voorproefje te geven van de sfeer in de game.

De game is tijdens de Nintendo Treehouse op de E3 2014 omschreven door vergelijkingen te trekken met games als Animal Crossing en Harvest Moon, maar dan met een snufje RPG-elementen erbij. Zoals gezegd, is het dus mogelijk om uit twaalf verschillende beroepen te kiezen in Fantasy Life. Of je nou een carrière als timmerman, visser, mijnwerker, ridder of alchemist ambieert, er is keuze genoeg. Alle verschillende beroepen zullen ook unieke quests hebben en dus ook unieke manieren om door de game heen te komen. Dat wilt niet zeggen dat wanneer er een beroep is geselecteerd dat ook vaststaat, want tussen beroepen wisselen tijdens de game is niet alleen mogelijk, het wordt zelfs aangeraden.

Fantasy Life heeft dus zijn tijd genomen in de trek naar het Westen, maar echt boos kunnen we er niet op zijn. Fantasy Life verschijnt 26 september op de Nintendo 3DS en vanaf dan is het mogelijk om zelf deze nieuwste wereld van Level-5 en 1-UP Studios te ontdekken.

Fantasy Life verschijnt 26 september op de Nintendo 3DS

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch