Menu Premium

Facebook heeft de Oculus Rift deal nu offcieel afgerond

Karen Koch 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen we in maart te horen kregen dat Facebook Oculus Rift over zou nemen, waren we allemaal toch wel een beetje verbaasd. Wat hebben een social media platform en een virtual reality helm met elkaar te maken? Ondanks de twijfels en kritieken op deze deal vanuit de game-industrie hebben beide partijen de meetings gewoon doorgezet. Met succes, want Facebook heeft de Oculus Rift deal nu offcieel afgerond.

De consumenten versie van de Oculus Rift is nog niet beschikbaar, maar het is wel al mogelijk om developer kits te bestellen. Hoewel het de bedoeling was dat deze kits eigenlijk alleen werden gekocht door ontwikkelaars, hebben veel enthousiaste gamers toch het bedrag ervoor neergeteld en zijn ze met deze voorlopige versie van de Oculus Rift aan de slag gegaan. Facebook let natuurlijk goed op op wat de consument wil en ziet een toekomst in de Oculus. Onder het mom van “klaar staan voor de platformen van morgen” en “het maken van het meest sociale platform ooit” benaderden ze de Oculus ontwikkelaars met een deal. Uiteindelijk hebben beide partijen elkaar de hand geschud over een bedrag van 2 miljard dollar, waarvan 400 miljoen in cash en de rest in Facebook-aandelen is. Hier kan nog zo’n 300 miljoen dollar bijkomen, mochten bepaalde doelstellingen worden bereikt. Wat deze doelstelling precies zijn, is voorlopig in ieder geval nog niet duidelijk.

Beide partijen lijken blij te zijn met de uitslag van de Oculus Rift deal. Zückerberg kan nu lekker aan de slag om mensen een nieuwe vorm van Facebook te brengen en Oculus Rift heeft hierdoor een mooi budget opgebouwd voor de rest van de ontwikkeling. Beide partijen berichten dan ook dat ze uitkijken naar het bouwen van een nieuw platform en om nieuwe stappen te maken in hoe mensen met elkaar communiceren. De man achter de Oculus Rift, Palmer Luckey, is in ieder geval nog steeds blij met het geld van Facebook. Dankzij de deal zal de Oculus Rift namelijk nog sneller kunnen worden ontwikkeld, met minder compromissen, aldus Luckey.

De consumenten variant van de Oculus Rift heeft nog geen vaste release datum, al staat deze wel op de agenda voor 2015. Leuk detail hieraan is dat deze waarschijnlijk ook minder zal gaan kosten dan eerst gedacht, met dank aan deze deal.

Facebook heeft de Oculus Rift deal nu offcieel afgerond

Facebook heeft de Oculus Rift deal nu offcieel afgerond

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch