Menu Premium
Loading...

F1 2014 verschijnt op 17 oktober

Gamekings Redactie 31/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Racegames ontwikkelen kun je over het algemeen wel overlaten aan de heren en dames van Codemasters en ook de officiële Formula 1 racegameserie van hun handen wordt door fans graag gespeeld. Vandaag horen we wanneer het nieuwste deel in de winkels ligt, want er wordt door de ontwikkelaar en uitgever bekendgemaakt dat F1 2014 verschijnt op 17 oktober. Verder wordt duidelijk wat er allemaal anders is ten opzichte van het vorige deel in de serie.

Er wordt een opvallende keuze gemaakt door Codemasters, want één van de eerste dingen die opvalt is dat F1 2014 niet gaat verschijnen op de Xbox One en PlayStation 4. De nu current-gen consoles worden voor nu overgeslagen, met de belofte dat er een  F1-deel voor die consoles vervroegd gaat verschijnen om dichterbij het begin van het seizoen te zitten en na release continu updates krijgt. Het is echter eerst tijd voor F1 2014 op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360, met nieuwe opties.

Zo is er aandacht besteed aan alle seismische veranderingen in de Formula 1 sport. Dat houdt in dat er gelet wordt op hoe de auto’s reageren op de ondergrond waar ze op rijden. Daarnaast bevat F1 2014 alle turbocharged F1-auto’s, de nieuwe circuits die de sport rijker is geworden en zijn er meer animaties voor de coureur in de auto.

Wat F1 2014 verder anders maakt dan zijn voorganger, is een ‘driver evaluation system’. De game kijkt naar het speel- en rijgedrag van de gamer en past de moeilijkheidsgraad daarop aan. Dit moet de game toegankelijk maken en het sneller mogelijk maken om van totale nieuweling naar competitieve speler te gaan. De F1-gameveteranen hebben de mogelijkheid om alle extra opties uit te zetten, zodat F1 2014 zo realistisch mogelijk speelt. Op het officiële blog van Codemasters laten ze weten dat er later meer informatie naar buiten komt wat de geüpdatete carrièremodus betreft.

Er is geen aankondiging als deze die zonder beelden komt en de trailer hier bovenaan is je vast al opgevallen. Oordeel zelf en check of F1 2014 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 op 17 oktober jouw euro’s waard is.

F1 2014 verschijnt op 17 oktober

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch