Menu Premium

Ex-ontwikkelaars Final Fantasy werken aan nieuwe RPG bij Kobojo

Jeroen Wiersma 20/05/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zou zo maar kunnen dat je nog niet eerder gehoord hebt van Kobojo. Deze studio die in 2008 in Parijs is begonnen, is toch wel degelijk druk zijn naam stevig op de kaart te zetten. Inmiddels heeft Kobojo ook een kantoor in Schotland en Japan, en heeft het nieuw talent aangetrokken, waardoor er nu samen met ex-ontwikkelaars van Final Fantasy wordt gewerkt aan een nieuwe RPG genaamd Zodiac.

Het gaat om de heren Kazushige Nojima, die heeft gewerkt aan onder andere Final Fantasy VII, VIII, X en Kingdom Hearts, en Hitoshi Sakimoto, die op zijn beurt mede verantwoordelijk is voor Final Fantasy XII en Tactics. Kobojo probeert op deze manier Japans en Europees talent te combineren om te komen tot een RPG die zowel het oosten als het westen zal aanspreken. Zodiac wordt een 2D-RPG met wat de studio zelf een ‘dynamic turn-based combat-system’ noemt. Veel meer is er nog niet bekend, behalve dat het verhaal zich afspeelt in een wereld die ooit werd bestuurd door krachtige goden, en dat je op pad gaat om de kracht van de twaalf Zodiac Signs te beheersen.

De game zal naar alle waarschijnlijkheid verschijnen voor de mobiele apparaten, aangezien dit de duidelijke focus en expertise is van de studio Kobojo. Wanneer Zodiac zal verschijnen is nog niet duidelijk en het is onwaarschijnlijk dat deze binnen afzienbare tijd al uitkomt. Wat verwacht jij van Zodiac?

Bron: Gamesindustry.biz

Ex-ontwikkelaars Final Fantasy werken aan nieuwe RPG bij Kobojo

Ex-ontwikkelaars Final Fantasy werken aan nieuwe RPG bij Kobojo

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch