Ondanks dat het monster in Evolve meestal een heel kort leven beschoren is, hebben uitgever 2K en studio Turtle Rock er de afgelopen twee maanden alles aan gedaan om de levensduur van de game te verlengen. Evolve is nu gratis te spelen via Steam en bovendien worden er de hele maand augustus updates en nieuwe content toegevoegd. Vanaf vandaag kun je ook de nieuwe Evolve co-op story mission checken, The Deepest Dark!

Deze co-op story mission voor de vier-tegen-één shooter is een compleet nieuwe manier van spelen die we nog niet kenden in de originele release in 2015. Turtle Rock experimenteert met The Deepest Dark en hoopt op waardevolle feedback van de gamers. Als jij The Deepest Dark wil spelen, kun je starten via het co-op vs. AI menu. Van daaruit word je in het diepe gesmeten!

Het verhaal van de story mission is als volgt: The Queen of Gorgons is een soort gevangenis voor wraiths, één van de monsters die je in de gewone modus ook kunt spelen, binnengedrongen. Jij moet samen met je team een weg banen door hordes aggressieve, geïnfecteerde beesten en de boze baby’s van de Gorgon-koningin.

De nieuwe, free to play versie van Evolve is beter bekend als Evolve Stage 2 en is nu nog in beta op PC. Je kunt de game spelen via Steam. Hoewel er versies voor de console gepland staan, is het niet zeker of deze uitgebracht gaan worden; alles hangt af van de PC-versie en of deze ooit daadwerkelijk officieel uitgebracht wordt. In de tussentijd kun je in de beta dus wel lekker met zijn vieren doorknallen! Denk jij dat dit het duwtje in de rug is wat Evolve nodig heeft om een actieve community te behouden? Of heb jij andere ideeën? Knal het in de comments!

Bron: GameInformer