Menu Premium
Loading...

Evolve Asymmetric Multiplayer Design and Big Alpha Video

Gamekings Redactie 28/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Evolve. Zo heet de nieuwe game van Turtle Rock Studios, de makers van multiplayer zombie-schietfestijn Left 4 Dead. De game draait wederom om een team van vier spelers, maar heeft één groot verschil met de eerdere games van de studio. Je neemt het namelijk niet op tegen hordes vijanden tegelijk, maar het is je taak om met je team één gigantisch monster neer te halen. De twist? Het monster wordt ook door een speler bestuurd.

In deze game speel je 4-tegen-1 matches, waarbij het team van vier bestaat uit hunters, elk met een eigen class, die moeten samenwerken om het monster neer te halen. Aan de andere kant heb je de enkele speler die het enorme beest bestuurt. Naarmate de match vordert wordt het monster sterker en groeit uiteindelijk uit tot een allesverwoestende kracht. De taak aan de hunters om het monster neer te halen voor het zover is. Op zijn beurt moet het monster ervoor zorgen dat alle hunters het loodje leggen.

Natuurlijk komt er bij het balanceren van 4-tegen-1 player versus player matches een hoop kijken. In deze trailer vertellen Chris Ashton en Phil Robb van Turtle Rock Studios je hoe ze om zijn gegaan met de verschillende uitdagingen die komen kijken bij een dergelijk concept. Ook praten de mannen over wat ze verwachten van de alpha, welke deze week plaats zal vinden op de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Xbox One-spelers mogen vanaf 30 oktober aan de slag met de alpha, terwijl PS4- en PC-bezitters een dagje later mogen beginnen met knallen.

De game is momenteel nog volop in ontwikkeling. Als je geen uitnodiging ontvangt voor de alpha zul je nog tot februari 2015 moeten wachten om met de hunters, dan wel het grote gedrocht, aan de gang te gaan. In die maand zal de game namelijk verschijnen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Evolve Asymmetric Multiplayer Design and Big Alpha Video

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch